Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından bugün açılışı yapılacak olan dünyanın ilk tarım ve hayvancılık makineleri sanal fuarı AgriVirtual’ın yazılımı, Konya Selçuk Üniversitesi tarafından geliştirildi.





Bakanlık desteği, Makine İhracatçıları Birliği’nin organizasyonu ve Selçuk Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen ve 22-26 Haziran tarihleri arasında 24 saat ziyaret edilebilecek olan fuar, makine ve hayvancılık makineleri sektöründen 100'e yakın katılımcıyı dünyanın dört bir yanından alıcılarla bir araya getirecek.





Sektöründe bir ilk olan sanal fuar; katılımcılarla ziyaretçilere fuar alanını üç boyutlu gezme imkanı sağlarken firmalara da anlık mesajlaşma yoluyla ziyaretçileriyle görüntülü görüşme olanağı sunacak. Sanal fuar etkinliğinde web sitesi, 4 dilde kullanıcılara hizmet verecek.





Selçuk Üniversitesi’nce yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yazılım katkılarıyla tasarlanan AgriVirtual sanal fuarı, Türk mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin ulaştığı noktanın yakından izlenebileceği bir mecra olma özelliğini de taşıyor.





Fuarda ziyaretçiler, tarım ve hayvancılık sektöründeki tüm gelişmeleri www.agrivirtual.com.tr adresi üzerinden daha yakından görme ve gözlemleme fırsatını bulabilecekler.