Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Uğurluoğlu Bitkisel Yağ Fabrikasını ziyaret etti.





Akşehir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve Europevital markasıyla dünyanın birçok ülkesine gerçekleştirdiği ihracatla bilinen Uğurluoğlu Bitkisel Yağ Gıda Kozmetik İthalat İhracat Limited Şirketinin üretim sahası olan fabrikayı gezen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Hikmet Uğurluoğlu’ndan üretimle ilgili bilgi aldı.





Selçuk Üniversitesi’nin AR-GE ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüklerinin de kendisine bağlı bulunduğu Prof. Dr. Hüseyin Kara; lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktorasını da yine kimya dalında yapmış. Fabrikadaki üretim aşamalarını dikkatle inceleyen Kara; işlenen bitki çeşitliliği, üretim kapasitesi ve ihracattaki başarılarından dolayı Uğurluoğlu kardeşleri tebrik etti. Hikmet Uğurluoğlu da ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektör Yardımcısı Kara’ya teşekkür etti.





Uğurluoğlu Bitkisel Yağ, yaklaşık 4 bin m2 kapalı alanda kurulu tesisinde; 95 çeşit bitkiden yılda 650 tonun üzerinde bitkisel yağ üretiyor.