Yeni tarifeyle; yapılan işlemlerden Harçlar Kanunu’na göre alınan harçların yüzde 30’u oranında alınan noter ücreti, bir noterlik işleminde 8,66 TL’den az olamayacak. Vasiyetname ve Vakıf Senedi düzenlenmesi ücreti 391,91 TL olacak. Bu işlemlerden vazgeçme veya bunların feshi, iptali ve değiştirilmesi ise belirtilen ücretin üçte biri oranında ücrete tabi olacak.

Noterler, her ne suretle olursa olsun yazdıkları kağıtların dairede kalan nüshası ile iş sahibine verilen asıl ve örneklerinin her sayfasından 11,88 TL yazı ücreti alacaklar. Kanun uyarınca tescili gereken işlemlere ait kağıtlardan da işlem başına maktu olarak 3,71 TL tescil ücreti alınacak.

Noterlere, saklayacakları eşya ya da kıymetli evrak şeklindeki emanetler için maktu olarak yıllık 27,44 TL ücret ödenecek. Emanetlerin saklanması ayrıca gider gerektiriyorsa, gerçek gider de belirtilen ücrete ilaveten ödenecek.

Noterler, özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen, ancak değer içeren işlemlerden, harç alınmış olsa idi alınması gereken harcın yüzde 30’u oranında noter ücreti, değer içermeyen bu çeşit işlemler dolayısıyla onadıkları her imza için 9,95 TL ücret alacaklar. Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen ve imza onaylamasını gerektirmeyen protesto, ihtarname, ihbarname işlemlerinde ise ilgilisine tebliğ edilecek her nüsha için 9,95 TL ücret ödenecek.

Defterlerin açılış onaylamasından, 100 sayfaya kadar ve 100 sayfa dahil 3,71 TL, 100 sayfadan yukarı ise her yüz sayfadan da 1,39 TL onaylama ücreti alınırken küsuratı 50 sayfaya kadar olursa ücret alınmayacak. Ara ve kapanış onaylamalarında maktu olarak 1,39 TL ücret ödenecek.

Noterler, kanunda öngörülen bildirim yükümlülükleri doğrultusunda yazacakları her yazı için 3,71 TL bildirim yazı ücreti alacaklar. Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda güvenli elektronik imza ile yapılması halinde de bu Tarife hükümlerine göre ücret alınacak.