İhtiyaç duyulan hizmet türlerinde işe alınacak işçilerin, sınava tabi tutulmaksızın Bakanlık tarafından doğrudan noter kurası ile belirleneceği ilan ile alınacak işçi sayısı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde 826 olarak açıklandı.

Başvuru süreci başladı

18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşını aşmamış olması istenen adaylar, başvurularını; İŞKUR internet sitesi üzerinden online olarak 29 Aralık 2020-3 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabilecekler. Şahsen, posta veya e-posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Her bir aday, İŞKUR’un internet sitesinde yayımlanan listedeki işyerlerinden sadece bir iş yeri ve meslek dalı için başvuru yapabilecek.

İhtiyaç duyulan hizmet türlerinde işe alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın Bakanlıkça doğrudan noter kurası ile belirlenecek. Noter kura çekimi, 16 Ocak 2021 tarihinde saat 10:00’da gerçekleştirilecek. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla kuranın yapılacağı salona aday alınmayacak. Kura sonuçları ve diğer duyurular Bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.