Millet Partisi Konya Milletvekili Adayı Muharrem Yakın, haftanın gündemiyle ilgili kısa değerlendirmelerde bulundu.


Yakın, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:


 


'Onun mesajına tüm insanlık muhtaç'


 


            “20 Nisan, Kutlu Nebi’nin dünyamızı teşrif ettiği gündür. Onun mesajı, dünyanın en kutlu mesajdır. Onun kutlu öğretisi olmasaydı, dünya bugünkünden daha karanlık olurdu. Dünya insanlığının gülmesi, Onun mesajının hayat bulmasıyla mümkün. Onun kutlu tebliğine en çok ta bizim ihtiyacımız var. Gözyaşlarının dinmesi, acıların sona ermesi, dünyanın yaşanılır bir atmosfere kavuşması; ancak, Kutlu Nebi’nin tebliğinin yüreklerimizde kök salmasıyla mümkündür. Allah’ın salât ve selamı O’na olsun.


 


            'EGEMENLİĞİN SADECE ADI VAR'


 


            23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı. Ulusal Egemenlik, başka bir ifade ile Milli Hâkimiyet çok önemli bir kavramdır. Bugün, ulusal egemenliğin, sadece adı kalmıştır.


Hiçbir önemli konuda milletin fikri alınmamakta, alınır gibi yapılmaktadır. Bu, dün de bugün de böyledir. Ülkemizin kaybının 250 milyar Euro’yu geçtiğini Ekonomi Bakanlarının ifade ettiği Gümrük Birliği Anlaşmasında da günümüzdeki kimi özelleştirmeler, ihaleler ve ikili anlaşmalarda da milli egemenlik hassasiyetinin göz önünde tutulduğu iddia edilemez. Bir taraftan milletin önüne, eleştirdiğimiz Birleşmiş Milletlerin 6 şövalyesinin benzeri barajları koyarken, öte yandan eşkıyayı muhatap almanın ulusal egemenlikle hiçbir şekilde alakası yoktur. Bu kölelik düzenini ortadan kaldırmadan demokrasiden bahsetmek, “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” demekten başka bir şey değildir. Milli iradenin önündeki her engeli, milleti paranteze almak olarak görüyor ve adı demokrasi olarak takdim edilen bu monarşik yapıdan kurtulmak için milletimizi Millet Partisine destek vermeye davet ediyorum.


 


            'Soykırım haçlı gözlüğüdür2


 


            24 Nisan, Türk düşmanlarının pusuya yatıp bekledikleri özel bir gün haline gelmiştir. Müslüman milletler ailesinin şerefli üyesi Müslüman Türk Milleti, tarihi şeref ve insanlık abidesi örnek tablolarla dolu bir millettir. İnsanlığın yüz karası eylemlerin failleri, belki de ayıplarını kapatmak için Türk Milletini 1915 olaylarıyla suçlamaktadırlar. Konunun özeti şudur: Türk Milletine soykırım yaftası yapıştırmak isteyenler, Haçlı Seferlerinin kalıntıları olup gözlerinden haçlı gözlüğünü bir türlü çıkarmayanlardır. Millet Partisi iktidarında muhataplarımız, Türkiye ve Türk Milleti hakkında ağızlarından çıkanı duyacaklardır. Siyaset, bunu için vardır.


 


            Edibali konya’da


 


            Yurt gezilerine devam eden Oğuzların Kayı Boyundan Şeyh Edabalı torunu Aykut Edibali, bu haftayı Konya’ya ayırdı. Millet Partisi Genel Başkanı Edibali, Konya’da bir dizi etkinliklerde bulunacak. Edibali’nin programından bir kısmı şöyle:


22 Nisan Çarşamba saat 17.00 KON TV,


24 Nisan Cuma saat 21.30 SUN TV,


25 Nisan Cumartesi saat 14.00 Maliye yanındaki Esnaf Sarayında halkla buluşma,


25 Nisan Cumartesi saat 21.30 42 KONYA TV.


            Bu vesile ile hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Regaib Kandillerini tebrik ediyor, üç ayların salahımıza vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum.”