Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından, şirketin resmi internet sitesinde yer verilen Nisan ayı toptan satış tarifesine göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30 ve elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında da yüzde 50 oranında artışa gidildi. Yeni tarifede konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatındaki artış oranı ise yüzde 35 oldu.

Konuya ilişkin olarak paylaşılan kamuoyu duyurusunda, doğalgazın ithal bir enerji kaynağı olduğu hatırlatılırken; “2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin, piyasalarda yaşanmakta olan olağandışı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmekte olup, bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır” denildi.

Evsel Enerji Fiyat Endeksi’ne göre Avrupa ülkeleri arasındaki en düşük fiyatlı doğalgazın ülkemizde kullanıldığı ifade edilen açıklamada; 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle tüketicileri asgari düzeyde etkileyecek şekilde bir düzenleme yapılması zorunluğunun ortaya çıktığı bilgisine yer verildi.