Kısa adı KAR-DAŞ olan Karabulut Dayanışma, Yardımlaşma, Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği çatısı altında birleşen Karabulut Mahallesi sakinleri, artan hayvan hırsızlıklarına karşı kendi imkanları ile kamera sistemi kurdular. Yaklaşık 50 bin TL harcanarak kurulan sistemle mahallenin giriş ve çıkışları, 22 kamera ile 24 saat izleniyor ve görüntüler Muhtar binasında kayıt altına alınıyor.





Özellikle hayvan hırsızlarına karşı mahalle halkının rahat bir nefes almasını sağlayan kamera sisteminin açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Mahalle sakinlerinin köy meydanında toplanarak dua ettiği törene; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Nasreddin Hoca Huzurevi Müdürü Fahri Çavdar, Belediye Meclis Üyeleri, Karabulut Mahalle Muhtarı Muzaffer Karakoyun ve mahalle sakinleri katıldı. Güvenlik kamerası sistemi hakkında bilgi veren Muhtar Muzaffer Karakoyun; “Biz öncelikle her şeyin devletten beklenemeyeceğini, bizim de bir şeyle yapmamız gerektiğini düşünerek KAR-DAŞ Derneği’ni kurduk. Bu dernek üzerinden ilk icraatımız da bu kamera sistemleriydi. Sağ olsun mahalle halkımız, köylümüz bu işe çok destek çıktı, ellerinden gelen yardımı bizden esirgemediler ve kendi imkanlarımızla bu sistemi kurmayı başardık. Caydırıcılık açısından, emniyet açısından, halkımızın huzur ve güvenliği açısından çok iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz” dedi.





Belediye Başkanı Salih Akkaya da kendi imkanları ile böyle bir sistemi kuran mahalle sakinlerini tebrik ederken; “Bu sistem özellikle jandarma ekiplerimizin de işini kolaylaştıracaktır. Ancak besihane sahiplerinin de mutlaka besihanelerine kamera sistemi taktırmaları; kendi hayvanları, malları ve güvenlikleri açısından önemlidir” dedi.





Karabulut Mahallesi sakinler,i önümüzdeki günlerde tarlalarından mahsul çalınmalarına karşı da güneş enerjisi ile çalışan kamera sistemi kurulması için çalışmalar yapmak istediklerini söylediler. (İHA)