Çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmelerine destek olmak ve eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla “Kardeş Okul-Kardeş Kurum Projesi” kapsamında Tuzlukçu Ziraat Bankası ve Akşehir Öğrenci Kırtasiye ile Koraşı Ortaokulu Müdürlüğü arasında bir proje geliştirildi.


mso-ansi-language:EN-US">Çalışma hakkında bilgi veren Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Aşkan, “Proje ile, sosyo-ekonomik bakımdan yetersiz durumda bulunan okullar ile ekonomik ve teşkilatlanma yeterliliği olan kurumlar (kamu kuruluşları, meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri, özel sektör kuruluşları vb.) arasında “Kardeş Okul-Kardeş Kurum” ilişkisi kurulacak. Proje kapsamında eğitimin kalitesinin yükseltilmesi, okulların ihtiyaçlarının karşılanması, sevgi, saygı, birlik, beraberlik, dayanışma, sosyal sorumluluk, kurumlarımızın tanıtımı, örnek proje uygulamaları vb. amaçlarla çalışmalar yapılacak. Bu çerçevede okullar için yapılacak harcamalar, kurumların özel ve uygun kamusal/kurumsal kaynaklarından veya sponsorlardan karşılanabilecek.


mso-ansi-language:EN-US">Proje; gönüllülük, sosyal sorumluluk ve süreklilik ilkelerine göre yürütülecektir. Proje kapsamında okula yeni bir  kütüphanenin kurulması hedeflenmiş olup,  kütüphanenin kurulmasındaki müştemilatının tamamlanmasında, kitap ihtiyacının giderilmesinde gerekli çalışmalar yapılacaktır” dedi.