Ortaokul ve liselerin 1.lerine yarım altın, 2.lerine çeyrek altın, 3.ler ine gram altın hediye edilecek.


mso-fareast-language:TR">Ayrıca birinci olan ortaokul öğrenci gruplarının okullarına 500 kitap, lise öğrenci gruplarının okullarına yine 500 kitap hediye edilecek


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Öğrencilerimizdeki okuma alışkanlığı, paylaşımcılık duygusu ve iş birliği ile çalışabilme becerisini geliştirebilmek amacı ile düzenlenen Akşehir İlçe Müdürlüğünce bir proje hayata geçiriliyor. “Kim 500 Kitap İster” Okuma Projesi Ortaokul ve Lise olmak üzere iki kategoride uygulanacak.


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">“Kim 500 Kitap İster” Okuma Projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir proje yürütme ekibi oluşturularak projenin usul ve esasları belirlendi. Proje kapsamında okunacak kitaplar belirlendi. Okullar belirlenen bu kitapları 17-28 Şubat 2014 tarihleri arasında temin edecekler ve proje hakkında öğrencilerini bilgilendirecekler.


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Okunacak kitaplar şunlar: Ortaokullar: Osmancık (Tarık Buğra), Uzun Hikaye (Mustafa Kutlu), Efruz Bey (Ömer Seyfeddin), Sekizinci Renk (Gülten Dayıoğlu) ve Sol Ayağım (Christy Brown); Liseler: Gün Olur Asra Bedel (Cengiz Aytmatov), Aşk (Elif Şafak), Küçük Ağa (Tarık Buğra), Fatih Harbiye (Peyami Safa) ve Nar Ağacı (Nazan Bekiroğlu).


mso-fareast-language:TR">Akşehir genelinde uygulamaya konulacak olan projenin detayları ise şöyle:


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Okullarda Projenin tanıtımı, kitapların temini ve benzer işleri yürütmek üzere bir Müdür Yardımcısı başkanlığında okul Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden oluşan “Okul Proje yürütme ekibi ”kurulacak.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Yarışmaya katılmak isteyen, ancak ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere kitap temini, Okul Aile Birliğince sağlanacak. Bu yöntem ile alınan kitaplar öğrenciler arasında dönüşümlü olarak okunacak.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Kitap temini için beşli öğrenci grupları oluşturularak her birinin birer kitap alarak dönüşümlü okumaları sağlanacak. Öğrencilere, sınıf öğretmenlerince organizesi yapılmak üzere kitap temini yapılabilecek. Kitap temin edileceği yer noktasında, kitapçılar veya İnternet siteleri seçeneklerini de kullanılarak proje yürütme ekibi en kısa zamanda gönüllü öğrencilerin kitaplara erişimini sağlayacak.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Yarışmaya isteyen her öğrenci katılabilecektir.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Yarışma 2 aşamalı olacak. Birinci aşamada toplam 50 çoktan seçmeli soru sorulacak. İkinci aşamada toplam 15 çoktan seçmeli soru sorulacak. Eşitlik sağlandığı takdirde, eşitlik bozulana kadar soru sorulmaya devam edilecek.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Yarışmanın birinci aşaması 09 Haziran 2014 tarihinde, ikinci aşaması ise 12 Haziran 2014 tarihinde yapılacak.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Ortaokul ve liselerin 1.lerine yarım altın, 2.lerine çeyrek altın, 3.ler ine gram altın hediye edilecek. İkinci aşama yarışma sonucu birinci olan ortaokul öğrenci gruplarının okullarına 500 kitap, lise öğrenci gruplarının okullarına 500 kitap hediye edilecek.