Konuya ilişkin olarak bir açıklamada bulunan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Makascı; programın önceliklerinin bölge işletmeleri için önemine dikkat çekti. Proje Teklif Çağrısı yayınlanan programın, bölge işletmeleri ile Konya ve Karaman illerine yönelik öncelikleri şu şekilde sıralanıyor:

Öncelik 1: Bölge işletmelerinde dijitalleşmenin sağlanmasına, ürün ve süreç verimliliğinin artırılmasına yönelik modernizasyon yatırımları için finansman desteği sağlanması.

Öncelik 2: Bölge işletmelerinde enerji verimliliğinin artırılmasına ve karbon salınımının azaltılmasına yönelik modernizasyon yatırımları için finansman desteği sağlanması.

Öncelik 3: Konya’da emek yoğun sektörlerde, genç istihdamının desteklenmesi için dezavantajlı ilçelerde finansman desteği sağlanması.

Öncelik 4: Karaman’da merkez ilçe ve diğer ilçelerde emek yoğun sektörlerde, genç istihdamının desteklenmesi için finansman desteğinin sağlanması.

Akşehir TSO Başkanı Makascı, açıklamasında; Finansman Desteği Programı ile ilgili olarak düzenlenecek olan bilgilendirme toplantıları ile proje döngüsü yönetimi ve proje hazırlama eğitimlerinin takvimine de yer verdi. Buna göre; Bilgilendirme Toplantıları, 23 Haziran 2022 Perşembe günü saat 11:00’da Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası’nda ve aynı gün saat 15:00’da Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak. Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Yazma Eğitimi ise 30 Haziran 2022 Perşembe günü saat 10:30’da Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.

İmalat Sanayinde Verimliliğin Artırılması ve İlçelerde Genç İstihdamının Sağlanması Finansman Desteği Programı’na dair detaylı bilgi, başvuru rehberi ve rehber eklerine, MEVKA resmi internet sitesi ve www.mevka.org.tr/destekler/guncel-destek-programlari?tab=1 adresinden erişilebilecek.

Katılımın sınırlı olduğu eğitimlere kayıtlar ise Akşehir TSO resmi internet sitesinde yer alan https://docs.google.com/forms/d/1Fd3HlWbLFZLcU8s3leiIKC-NUUZczmqTR7-cYkjMHNY/edit linki üzerinden yapılabilecek.