Konuya ilişkin yazılı açıklamada; mesken aboneleri için düşük kademe limitinin günlük 8, aylık 240 kilovatsaat olarak belirlendiği, yapılan yüzde 10’luk KDV indirimi ile birlikte mesken abonelerinin günlük 8 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai birim fiyatın 1,26 TL, üstündeki tüketim için ise 1,89 TL olarak uygulanacağı bilgisine yer verildi.

Açıklamaya göre; yapılan bir diğer düzenlemeyle ticarethane statüsündeki abonelikler için de kademe uygulamasına geçildi. Mart ayından itibaren ilgili abonelerin günlük 30, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimleri için yüzde 25 oranında indirim yapıldı. Bu kademedeki ticarethane abonelerinin günlük 30 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai birim fiyat 2,05 TL oldu.

Yapılan düzenlemeler doğrultusunda; düşük kademenin kapsadığı tüketim miktarının artırılması ile mesken abonelerinin nihai faturasına yansıyan indirim oranının yüzde 14 seviyesine ulaşabileceği öngörülüyor.

Kapsam Genişletildi

Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli Tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslarda yapılan değişiklik doğrultusunda mesken abone grubunun kapsamı genişletildi. Böylece, 1 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere iktisadi işletmeler hariç olmak üzere dernek ve vakıf merkezleri ile bunların şubeleri, Cemevleri, köylerde içme suyu temini ve dağıtımı amaçlı kullanılan tesisler, mesken abone grubu kapsamına alındı.