Protokol imza törenine Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş Meclis Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Akşehir TSO Başkanı Ender Kalkan, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
"Bugün burada Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olmak için toplandık. Hem şehirlerimizi kaynaştırmak hem de ticari ve kültürel tecrübelerimizi paylaşmak amacıyla bu adımı atıyoruz. TOBB’daki görüşmelerimiz sırasında, Muğla ekibiyle birlikte bu konuda fikir birliğine vardık. İmzalarımızı atarak bu birlikteliği resmileştiriyoruz."
Kalkan ayrıca Akşehir Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi vererek bölgenin 4 milyon metrekareye ulaştığını ve yeni genişleme alanlarıyla bu rakamın daha da artacağını belirtti.
Fethiye TSO Başkanı Osman Çıralı: “İlk Kardeş Odamız Akşehir”
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ise yaptığı konuşmada Akşehir ile olan kardeşlik ilişkilerinin önemine vurgu yaptı:
"Türkiye içinde ilk kardeş oda protokolümüzü Akşehir ile yapıyoruz. Bu bizim için çok kıymetli. Fethiye olarak önceliğimiz turizm, ama Seydikemer ilçemiz tarımsal faaliyetlerle öne çıkıyor. İki ilçenin farklı alanlardaki tecrübelerini bir araya getirmesi önemli bir sinerji yaratacaktır."
Çıralı ayrıca Babadağ’da yapılan yamaç paraşütü teleferik projesi hakkında da bilgi vererek, bu projenin Fethiye’nin simgesi haline geldiğini söyledi.
Kaymakam Mehmet Özel: “Akşehir, Bir Turizm ve Kültür Şehri”
Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, konuşmasında ilçenin tarihî ve kültürel zenginliklerine dikkat çekti:
“Akşehir, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Üç müzesi, geleneksel hamamları, Selçuklu mimarisi eserleriyle kültürel bir mirasa sahip. Nasreddin Hoca burada yaşamış ve burada vefat etmiştir. Ayrıca folklorik değerlerimiz ve yamaç paraşütü gibi sportif faaliyetlerle de turizm potansiyelimiz oldukça yüksek.”
Protokol töreni sonrasında oda başkanları karşılıklı plaket takdiminde bulundu. Ardından heyet, Nasreddin Hoca Türbesi başta olmak üzere Akşehir’in önemli tarihî mekânlarını gezdi. Programın son bölümünde ise Akşehir Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edilerek bölge hakkında teknik bilgiler verildi.
![]() |
![]() |