Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Başkanı Sefer İpek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin daha önceki seçimlerde kullandığı 3Y ile mücadelesinin iflas ettiğini belirterek 11 yılda yaptığı icraatları eleştirdi.


CHP’den yapılan açıklama şöyle:


AKP 3Y (yani yoksulluk, yolsuzluk, yasaklarla mücadele) sloganı ile katıldığı 2002 seçimlerinden başarı ile çıktı ve TBMM de sağladığı büyük bir çoğunlukla da iktidar oldu. Şimdi 2014 yılındayız. AKP iktidara geleli 11 yılı geçti. 11 yılı aşkın bu sürede 3 Y projesinde ne kadar başarılı olabilmiş hep birlikte görelim.


                1Y- YOKSULLUK: AKP iktidarında memlekette yoksul kalmadı! Peki bu sorunu nasıl çözdü dersiniz? Yoksullara bir torba dolusu makarna, nohut, bulgur… Torbalar dolusu kömür, kışın elektriği olmayan bazı bölgelerde buzdolabı, çamaşır makinesi vb. beyaz eşyalar dağıttı. Kendi yoksullarına da ihalelerden, imar tadilatlarından vs. kaynaklardan bir ayakkabı kutusunu bile doldurmayan paracıklar kazandırdı. Böylece memlekette yoksulluğun kökü kazındı! Bu arada bazı art niyetli kişiler daha birkaç gün önce Konya Ereğli de 40 günlük Ayaz bebek neden öldü diye sorabilirler. Varsın sorsunlar bu iktidarın sorunu değil ki. Ayaz bebek kendine iyi baksaydı ayazdan korunsaydı ölmezdi. Yani bunda iktidarın bir kusuru yok!


                2Y- YOLSUZLUK:  AKP iktidara geldiğinde YOL suzluk vardı yani memleket de doğru düzgün YOL yoktu. Bu yüzden de para trafiği çok yavaş işliyordu. 11 yılda yurdumuzun her bölgesine YOLlar yapıldı. YOLlardan gidildi gelindi. Yandaşlar da bu YOLlardan azıcık YOLUNU buldular. Her köşe başında yeni zenginler türedi. Kötü mü oldu yani memleket ekonomisi gelişti! Gayrisafi milli hasıla kat kat arttı, kişi başına düşen milli gelir 10.000 doları aştı. Yani 4 kişilik bir ailenin yıllık kazancı ortalama 40.000 doları geçti! Bu paralar insanlarımıza çok geldi, fazlasını bakan çocuklarına ve güvenilir gördükleri için bazı banka müdürlerine gönderdiler ki bunlar eliyle memlekette imam hatip okulları yapılsın diye. Bir de bizim insanımız çok düşünceli olduğu için bu kişilere birer para sayma makinesi gönderdiler. Çünkü bu kadar çok para hem çok zor sayılır, hem de bu paraların içinde belki haram olanı vardır, haram paraya el sürmesinler diye!


                2Y olan YOLSUZLUK sorunu da AKP iktidarında ülkemizde yoldan yolunu bulanlar ve buna ortak olup göz yumanlar sayesinde çözülmüş oldu!


                3Y-YASAKLAR= 11 yıllık AKP iktidarında yasaklar da kaldırıldı! İnsanlarımız artık özgürce her istediğini yapabiliyor! Polisler ve savcılar da kim olursa olsun (yazar, çizer, düşünür, milletvekili, bilim adamı… hangi meslekten olursa olsun) yasaları uyguluyor, bu insanların herkesi özgürce eleştirmesine ses çıkarmıyor! Ayrıca işsizlik, açlık, hırsızlık, soygunculuk, yalan, talan, açık tanıklık, gizli tanıklık, ayakkabı kutusunda para saklamak, evde birkaç tane çelik kasa ve para sayma makinesi bulundurmak, kamu ihalelerinden, imar planı tadilatlarından pay almak…. Hepsi serbest! Var mı yasak olan bir şey, yok! Artık ileri demokrasi ülkesiyiz!


                AKP hükümeti geçtiğimiz 11 yılda çok iyi çalışıp! Bazen günlük bazen de kişiye özel yasalar çıkarmak suretiyle memleketi 3Y illetinden kurtarmak için kararlı bir şekilde mücadele etmiş ve bunda da çok başarılı olmuşlardır! Bu başarılarından dolayı AKP hükümetine nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyoruz doğrusu! Gelirimizin bir kısmını daha para sayma makinesi alsınlar diye göndersek mi acaba!