Kırsalda yaşayan üreticilerin gelirini artırmak ve tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla fidan, fide, tohum ve tarımsal ekipman desteği verdiklerini hatırlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; aktif küçükbaş hayvancılık yapan 62 bin yetiştiricinin bulunduğu Konya’da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yaygınlaşması ve verimliliğinin artırılması için üreticilere damızlık koç desteği başlattıklarını belirtti.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Damızlık Koç Dağıtım Projesini başlattıklarını kaydeden Altay; “31 ilçemizde yetiştiricilerimize yüzde 50 hibeli ve 12-24 aylık damızlık koç desteklemesi yapacağız. Belediyemiz tarafından, Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi olan ve son 3 yıldır faal olarak koyunculuk yapan, en az 25 en fazla 60 adet koyunu bulunan yetiştiricilerimize birer adet damızlık koç vereceğiz” diyerek üreticileri, başvuruları 26 Mart’a kadar devam edecek olan destekten yararlanmaya davet etti.

Bölgeye uygun olan ırkların tercih edildiği proje çerçevesinde sürülerde kullanılacak koçların, üstün verimli ve ıslah çalışması yapılmış sürülerden sağlıklı olanlar arasından seçildiği, bu kapsamda et ve süt verimi göz önüne alınarak bölgeye uygun olan Merinos ve Akkaraman ırklarının tercih edildiği belirtildi.

Destek için müracaatlar www.konya.bel.tr aracılığıyla yapılırken, müracaat dilekçeleri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı veya ilçe belediyelerine teslim edilebilecek.