Buğday zararlıları içerisinde en önemlisi olan ve yüzde 100 'e varan zarar veren süneyle mücadele, 157 teknik personelden oluşan 47 ekiple devam ediyor.





Konya İl Tarım Müdürü Ali Ergin başkanlığında yapılan süneyle mücadele değerlendirme toplantısında, yapılan çalışmaların seyri değerlendirildi. Toplantıda, tahıl ambarı olan Konya’da 2020 yılında yaklaşık 10 milyon dekar sahada hububat ekimi yapıldığı ve bunun 6 milyon dekardan daha fazlasında buğday ekimi gerçekleştirildiği belirtildi.





Süneyle mücadele, Konya’nın 20 ilçesine bağlı 425 köyde, 157 teknik personelden oluşan 47 ekiple sürdürülüyor. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 4,5 milyon dekar sahada süne sürveyleri gerçekleştirilirken, kıymetlendirme ve parazitlenme sürveyleri de tamamlanarak nimf sürveyi çalışmalarına başlandı.





Cihanbeyli, Çeltik ve Kulu ilçelerinde yoğunluk tespit edilen yerler için alınan karar doğrultusunda ilaçlama çalışmalarına başlandığı öğrenildi. İlaçlama kararı alınan mahallerde çiftçilerimizin bu yıl ve gelecek yıllarda sıkıntı yaşamamaları için mutlaka uyarıları dikkate alarak ilaçlama yapmaları gerektiğini özellikle vurguladı.





Kulu Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapılan değerlendirme toplantısına; İl Müdürü Ali Ergin’in yanı sıra İl Müdür Yardımcısı Fevzi Tosun, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Didin, Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Ülkesel Süne Koordinatörü Numan Babaroğlu, İç Anadolu Bölge Koordinatörleri Emre Akçi ve Mehmet Çulcu ile konunun paydaşları ve mücadele ekipleri katıldı.