Yunak Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşılan bilgiye göre; İzmir’de araç üstü ekipman ve treyler sektöründe faaliyet gösteren ve Yönetim Kurulu Başkanı ile Başkan Yardımcısı’nın aslen Yunaklı oldukları belirtilen firmanın üretim tesisi kurmak üzere yapacağı çalışmalar, önümüzdeki aylarda başlayacak.

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak’ın girişimiyle ilçeye kazandırılacağı belirtilen fabrikada, başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’ye yönelik olarak Treyler, Damper, Dorse ve Araç Üstü Ekipmanları üretimi yapılacak. Fabrikanın faaliyete başlamasıyla ilk etapta 50 kişiye istihdam sağlanacak. Önümüzdeki yıllarda üretim kapasitesinin artmasıyla bu sayı 200’e ulaşabilecek.

Türkiye’nin önde gelen diğer yatırımcılarına da örnek olması beklenen bu ilk ve büyük yatırımla Yunak ilçesinin araç üstü ekipman üretiminde bölgenin önemli üslerinden birisi haline geleceğine dikkat çeken Başkan Konak, firma yetkililerine ve yatırımı kazandıran ilgililere teşekkür ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu fabrika Yunak ilçemizin en büyük yatırımlarından biri olacak. Yer tahsisi ile ilgili olarak şirket temsilcileri ile imzalar atıldı. İlk etapta 4-5 ay içerisinde 10 milyon liralık ön yatırım gerçekleşerek 50 kişinin üzerinde bir istihdam sağlanacak. Akabinde birkaç yıl süre içerisinde yapılacak yatırımın boyutu 40 milyon lirayı bulurken, yaklaşık 200 insanımız iş imkanına kavuşacak. Bu yönleriyle yatırım, ilçemizin kuruluş tarihinden bu yana yapılmış en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak.

Belediye olarak ilçemizde yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız. İşsizlik, bölgemizin en önemli sorunlarından biridir. Amacımız, işsiz olan kardeşlerimizin birer meslek edinerek iş sahibi olmalarını, elde edecekleri gelirle aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak ve işsizliği azaltmaktır. Yatırımcılarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

Açıklamasının son bölümünde, tüm iş insanlarına çağrısını yineleyen Yunak Belediye Başkanı Konak; “En büyük hedefimiz, benzer fabrika sayısını artırarak istihdam alanı yaratmak ve işsizliği bitirmektir. Gelin, Yunak’a yatırım yapın. Belediye olarak sizlere her türlü desteği sağlayalım” dedi.