İhtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin yeniden yapılandırılmasına imkan veren Yönetmelik, 30698 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.





Tüketici ve ihtiyaç kredilerindeki taksitlendirmeye dair yönetmeliğe, ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin yapılandırılmasıyla ilgili bir de ek madde eklendi. Buna göre; ihtiyaç kredisi kullananların talep etmeleri durumunda, kalan borç tutarı, en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilecek.





Yönetmeliğe göre; tüketici kredileri ile nihai fatura değeri 120 bin Türk Lirası ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 60 ayı, nihai fatura değeri 120 bin Türk Lirasının üzerinde olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan krediler ile taşıt teminatlı kredilerin vadesi 48 ayı aşamayacak. Bu süre; bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerde en fazla 12 ay, tablet alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 6 ay, fiyatı 3 bin 500 Türk Lirasına kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 12 ay, fiyatı 3 bin 500 Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde ise 6 ay olarak uygulanacak.





Bu kredilerin yeniden yapılandırılmasındada aynı vadeler uygulanacak.