01 Nisan 2018 Pazar günü yapılacak olan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde Ahmet Emin Makascı Nasreddin Hoca Türbesi önünde aday olduğunu açıkladı.

Nasreddin Hoca Türbesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Ahmet Emin Makascı ve beraberindeki heyet dua etti.



Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde başkan adayı olduğunu açıklayanan Ahmet Emin Makascı “5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu Gereğince, 1 Nisan 2018 Pazar Günü yapılması öngörülen Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde, burada bulunan tüm çalışma arkadaşlarımın ortak kararı ve desteğiyle, başkan adayı olduğumu açıklamak için toplanmış bulunuyoruz.



Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bu bir seçim yarışı değil hizmet yarışıdır. Genç ve dinamik bir ekiple yola çıktık. Amacımız sevdalısı olduğumuz Akşehir’imiz ve bölgemiz için yeni projeler geliştirmek, yeni yatırımlar çekmektir.



Akşehir’in ticari geleceğine katkı sağlamak için fikir ve gönül birliği yapmış olan grubumuzu bir araya getiren en büyük etken her türlü siyasi görüşü içinde barındırıyor olmasıdır. Bu da küçüğünden büyüğüne, görüşü ne olursa olsun, tüm üyelerimizin sorunlarına çözüm üreteceğimiz ve kapımızın herkese açık olduğu anlamına gelmektedir. Bu çeşitlilik aynı zamanda şehrimizin menfaati için her türlü oluşumdan destek alacağımızın, konumu, duruşu ne olursa olsun herkesin görüş ve önerilerini değerlendireceğimizin göstergesidir.



Ticaret ve Sanayi Odaları’nın üyelerini temsil etme konusunda hükümetlerden yatırım ve teşvik alan en büyük sivil toplum kuruluşu olduğu düşünüldüğünde, her siyasi görüşe eşit mesafede olacak bu ekip, aynı zamanda özel sektöre bugüne kadar en büyük desteği veren Mevcut Hükümetimizin,Sayın Vekilimizin, Sayın Bakan Yardımcımızın ve tüm mülki amirlerimizin başını en çok ağrıtan, kapısını en çok çalan kişiler olmaya da adaydır.



Sayın üyelerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek için önceliğimiz, sürekli hizmet verecek danışma ekiplerini oda bünyesinde oluşturmaktır. Böylece değerli üyelerimiz sorunlarını çözebilmek için dışarıda avuç dolusu paralar harcamak zorunda kalmayacaktır. Bütün üyelerimizi, yatırım teşvik, hibe ve kredi programlarından anında haberdar ederek, bunlardan ülke genelinde öncelikli olarak faydalanabilmeleri için çalışmalar yapmaktır.Amacımız,Akşehir’i dünyaya entegre şehir haline getirebilmektir. Özellikle şunu da belirtmek isterim ki, Şahsım ve Arkadaşlarımın da amacı sadece Akşehir, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu ve çevresinin ekonomik anlamda gelişmesi olup, ileri dönemlerde bundan başka herhangi bir hedef, beklenti ve düşüncemizin de olmadığını şimdiden kesin ve net bir şekilde beyan etmek istiyoruz.



Unutulmaması gereken şudur ki; bu seçimin sonunda kazanan Akşehir olacaktır.Biz ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Hayalimiz memleketimizi ticarete ve sanayiye yön veren eski günlerine geri getirmektir.Bu seçimde yeni bir ses, yeni bir nefesin temsilcisi olan ben ve ekibim,değerli üyelerimizin bu oluşuma katkı ve desteklerini beklemektedir” dedi.



AHMET EMİN MAKASCI KİMDİR:



1981 yılında Akşehir’de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Akşehir'de tamamladı. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünde 2005 yılında tamamladı. 2005 yılında Askerlik görevini tamamladı.2005 yılından bu yana Akşehir'de inşaat ve ticaret ile uğraşan Ahmet Emin Makascı, evli ve 2 çocuk babasıdır.