Akşehir’de faaliyet gösteren arıcılar, 25-26-27 Ocak tarihleri arasında İstanbul Yeni Kapı Miting Alanı Avrasya Gösteri Sanat Merkezinde düzenlenen 8. Apicenter İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali’ne katıldılar.





Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın tahsis ettiği otobüsle İstanbul’a giden 20 arı yetiştiricisi, festivalde; organik ilaçlar ve pazar oluşumunu takip etme, malzeme ve ekipman ihtiyaçlarını karşılama fırsatını buldular. Ayrıca festivalde arı ürünleri olan Bal, Polen, Arısütü ve Propolis gibi ürünlerin de pazarlandığı öğrenildi.





Festivalin 2. gününde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Prof. Dr. Halil Yeninar’ın “Bal Arılarında Varroa Mücadelesi’’, Ankara Hacettepe Üniversitesinden Dr. Aslı Özkırım’ın “Nosema İle Mücadele Yöntemleri”, Veteriner Hekim Dr. Hasan Hüseyin Ünal’ın “Arı Ürünlerinin Geleneksel Tamamlayıcı Tedavide Kullanılması” ve Mustafa Korkmaz’ın ‘’Almanya’da ve Avrupa’da Arıcılık’’ konulu sunumları yer aldı.





Türkiye’de bal arılarının ölümlerine neden olan Varroa Zararlısı ile ve yine büyük oranda bal arılarının ölümüne sebebiyet veren Nosema Hastalığı ile mücadele yöntemlerini içeren seminerlere katılan Akşehirli arıcılar, bilgi dağarcıklarını genişletmiş oldular.





Programı gerçekleştiren Emekli Tarım Teknikeri Mustafa Kut, programa destek veren Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya Akşehir Arıcıları adına teşekkür etti.