Akşehir’de çarşı içinde faaliyete geçen Akkayalar Döner-2 adlı döner restoranının ses getiren açılış fiyatlarını değerlendiren Mustafa Akkaya; hareket noktaları ve ticari bakış açılarına dair önemli tespitlerde bulundu.


Selçuk Mahallesi 32809 Sokakta bulunan Katlı Otopark altında, 25 Ekim 2019 tarihinde faaliyete geçen restoranın 100 gram döner için 8 TL olarak belirlenen açılış fiyatının, vatandaşlar ve esnaf arasında biraz da şaşkınlıkla karşılanmasını beklediklerini belirten Mustafa Akkaya; “Herkes et yesin sloganıyla duyurduğumuz fiyat aslında ilk döner restoranımızda zaten uygulanıyordu ancak yeni yerimiz merkeze ve esnaf arkadaşlarımıza daha yakın olunca, bir ilk gibi değerlendirildi” dedi.


Akkaya, faaliyete geçmeden önceki karar alma süreçlerini ve hedeflerini, şu cümlelerle paylaştı:

“Bazı döner ve köfte markalarının, kuruldukları ilçeden çıkıp önce komşu ilçelere, sonra komşu illere ve ardından da ülke geneline yayılmasının birçok örneği var. Akşehir ya da Konya dışından bir başka marka da ama döneriyle ama köftesiyle şehrimizde şube açabilir. Biz, yakın ve orta vadede belirlediğimiz hedefler doğrultusunda bu adımı bir an evvel atmak istedik. Biz dönerciyiz. Açılış fiyatımız ne kadar iddialı olursa olsun, bir dönercinin kebapçı esnafıyla rekabet etmeyi hedeflediğini kim söyleyebilir? Bırakın kebap çeşitlerini; döneri bile pilav üstü ya da İskender olarak sunmuyoruz. İlk günlerde talep çok yoğun olmasına rağmen daha fazla döner takmadık.


Bizim fiyatımızı 10 TL’ye çıkarmamız ve bazı meslektaşlarımızın fiyatlarını revize ederek düşürmesi şeklinde piyasayla karşılıklı bir etkileşim olduğu doğru ancak unutmayalım ki; fiyat ne olursa olsun, herkesin her gün döner yemesini bekleyemeyiz. Önemli olan; kaliteli, sağlıklı ve lezzetli döneri makul bir fiyatla sunmaya devam etmek ve sıklıkla tercih edilmektir. Zaten vatandaşa sunduğumuz dönerin incelenmesi yönünde yaşanan gelişmeler ve kullandığımız etin sakatat ve benzeri hiçbir şeyle karıştırılmadığı ve Türk Gıda Kodeksine uygun olduğunun tescillenmesi de bizim lehimize oldu.”


Mustafa Akkaya ve oğlu Himmet Akkaya hedeflerini de; “Akşehir ve yöresinden sağladığımız 2 yaşın altında erkek danaları Ilgın Entegre Tesisinde sağlıklı bir şekilde kestiren, düşük bir kazançla çok sayıda vatandaşa ucuz döner yedirmeyi ve bu yolla gelişip büyümeyi hedefleyen bir işletmeyiz” şeklinde özetlediler.