AK Parti Akşehir İlçe Teşkilatı Yeni Mahalle Danışma Meclisi’ni gerçekleştirdi. Kısa bir süre önce Akşehir Belediyesi tarafından gerekli tadilat ve düzenlemenin ardından halkın kullanımına sunulan Hıdırlık Sofrası’nda sabaha kahvaltısında Ak Parti İlçe Başkanı A.Bahadır Örs, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Başkan Yardımcısı Halil Murat İmre, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit,İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı Yeni Mahalle’deki görevli partililerle bir araya geldi.


Mahalle Koordinatörü H.Murat İmre’nin selamlama konuşmasının ardından söz alan İlçe Başkanı A.Bahadır Örs ve Belediye Başkanı Salih Akkaya önemli açıklamalarda bulundu.


 


İlçe Başkanı Örs: Verilen Mücadele Sıradan Bir Mücadele Değil !


 


Bugün millet olarak hep beraber bütün şer ittifaklara karşı ciddi bir mücadele veriyoruz.15 Temmuz’da başaramadıklarını şimdi de ekonomik verilerle oynayarak başarmak istiyorlar. Biri bitiyor bir diğeri başlıyor. Bu bitmeyecek ama bizim de mücadelemiz, Sn. Cumhurbaşkanımıza olarak bağlılığımız ve davamıza olan sadakatimiz Allah’ın izniyle ilelebet devam edecek! Önemli olan bugün nerede nasıl durduğumuzdur. Bu FETÖ denen kirli örgüt eğer 15 Temmuz’da amacına ulaşmış olsaydı bugün ülkemizin komşumuz Suriye’den farkı kalmayacaktı. Bugün Halep’te aç, susuz hastaneleri yağmalanmış, evleri yıkılmış yuvaları dağılmış durumda olan kardeşlerimize bakmazsak,onların acılarını yüreğimizde hissetmez isek 15 Temmuz’u anlayamayız.


 


“ MHP ile Anayasa Değişikliği Konusunda Uzlaşma Sağlandı ” diyen İlçe Başkanı Örs referandumun da yaz başında yapılabileceğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti “ Sn Başbakanımız Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hafta içi önemli bir görüşme yaptı ve inşallah bununla ilgili önümüzdeki günlerde meclis çalışmaları da hızlı bir şekilde başlayacak.Fazla kafa karışıklığı oluşturmaya gerek yok.Uzlaşılan teklifte üniter yapı korunmuş ve tek meclisli bir sistem olacak.Cumhurbaşkanının partisi ile ilişkisi sürecek.Bunlar bir kısmı,detaylar yine önümüzdeki günlerde netleşecektir. Burada önemli olan, ülkemizdeki sistemin tıkanmasına sebebiyet veren engellerden kurtulmak, sistemin nefesini açmaktır.” Dedi.


 


Belediye Başkanı Akkaya: Akşehir her geçen gün gelişiyor, güzelleşiyor.


 


Akşehir’imizde bugün itibariyle başta hükümetimiz tarafından yapılan yatırımlar, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılanlar,bizlerin yerel olarak yaptıklarımız olmak üzere ciddi bir çalışma var diyerek sözlerine başlayan Akkaya şunları söyledi : Sizlerin mahallelerinizdeki sorunları bizlere aktarmanız ve yapılan çalışmaların istişare edilerek gerçekleştirilmesini önemsiyoruz.Bizler halkımıza hizmet adına bu vazifeyi üstlenmiş kişileriz.Memleketimizin gelişmesi güzelleşmesi için elimizden gelen gayretin daha fazlasını göstermek için çalışıyoruz,çabalıyoruz.Örneğin bu yıl için Akşehir’imizde doğalgaz çalışmaları belli bir aşamaya geldi.Firmanın 2016 yılı içerisindeki yaptığı yatırım eski para ile 10 Trilyon.Binin üzerinde vatandaşımızın müracaatta bulunduğu bilgisi mevcut.Geçtiğimiz hafta itibariyle de doğalgazı kullanmaya başlayan vatandaşlarımız oldu.


 


   Yapılan diğer yatırımlarla ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Akkaya’nın konuşmasının ardından soru-cevap şeklinde devam eden istişare toplantısı, toplu olarak çekinilen fotoğraf ile son buldu.