Sürdürülmekte olan Mavi Kapak projesi kapsamında toplanan plastik mavi kapaklarla Omurilik Felçlileri Derneği’ne destek sağlayan Akşehir Gençlik Merkezi, köy okullarındaki çocukları Robot Ada ile buluşturup onlara ilk kez robot görme deneyimini yaşatmak ve hayallerindeki robotu çizdirmek amacıyla Kağıt Atık Toplama projesi başlattı.

“Kitabını Getir Geleceğini Aydınlat” sloganıyla Gençlik Merkezi Kütüphanesi ve KYK yurtlarında başlatılan projeyle geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratılırken, kullanılmayan dergi, gazete, kitap, soru bankası, test kitabı vb. kağıt atıklar toplanarak köy okullarındaki çocuklar için değerlendirilecek.

Gençlik Merkezi Müdürlüğü görevini de yürüten Akşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, projeye ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Her iki projenin de özünde, geri dönüşüme katkıda bulunmak var. Kullanılmayan kitap ve kağıtlar çöp değildir. Artık kullanılmayan dergi, gazete, test kitabı, soru bankası gibi basılı materyallerin Gençlik Merkezimizde toplanmasıyla hem geri dönüşüme, hem ekonomiye, hem de çocuklarımıza katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Atık kağıtların değerlendirilmesiyle köy okullarındaki çocuklarımız, ilk kez robot görme deneyimi yaşayacaklar. Böylece, kullanılmayan kağıt atıkları Merkezimize getirenler, geleceğimizi birlikte aydınlatmaya da katkı sunmuş olacaklar.”