Pervasız Gazetesinin, engelli vatandaşların sorun ve taleplerine ilişkin her konuda yaptığı haberlerden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Hüseyin Çığ, gerçekleştirdikleri teşekkür ziyaretinin aynı zamanda, sorunlarının dile getirilmesi yönünde yeni bir fırsat olacağına inandığını söyledi.

Akşehir’de 4 bin kadar engelli vatandaşımızın yaşadığını ve bunlardan yaklaşık 600’ünün görme engelli olduğunu hatırlatan Çığ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle Valiler, Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarının gözlerine bant takılarak beyaz bastonla yürümelerine ve empati yapmalarına dayanan, böylece engellilerin ve görmeyenlerin sorunlarının çözümü konusundaki farkındalığı artırmayı hedefleyen etkinlik, bu yıl pandemi nedeniyle yapılamadı. Bizler yine de Kaymakamımız Ahmet Sait Kurnaz ve Belediye Başkanımız Salih Akkaya’yı ziyaret ederek, sorun ve taleplerimize dair güncel bilgilendirmemizi yaptık.

Şehrimizde bazı ana caddelerde var olan Hissedilebilir İzli Yolların şehrin her köşesine yayılması gerektiğini, yeni yerine geçen SGK Akşehir binasına ulaşımda çok zorlandığımızı, şehir içi minibüs güzergahının bu yönde düzenlenmesi talebimizde ısrar ettiğimizi kendilerine bir kez daha aktardık. Trafik ışıklarında sesli uyarı sisteminin, bizler için hayati önem taşıması nedeniyle aciliyeti bulunduğunu hatırlattık.

Kamu kurumlarında çalışan engelli vatandaşların izinlerinin son bulmasıyla, özellikle işini yaparken temastan kaçınamayan görme engellilerin risk altında olduğunu dile getirdik. Gelir testi uygulamasında, en azından pandemi döneminde çalışılamayan aylarda yaşanan gelir azalmasının dikkate alınmasını beklediğimizi paylaştık.

Trenlerde uygulanan engelli kotasına dair, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Engelliler Konfederasyonu Başkan ve temsilcilerinin TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Kamuran Yazıcı’yı ziyaret etmelerinin ardından sorunun çözüme kavuşması ve EKPSS Sınav tarihinin nihayet açıklanması, bizlerin bu konuları kamuoyu gündemine taşımamız sonucu elde edilen kazanımlardır. Sesimizi duyurmamıza önemli katkı sağlayan gazetenize teşekkür ediyoruz.”