Teması “Cumhuriyet” olan ilkokullar arası resim yapma, ortaokullar arası şiir yazma ve liseler arası kompozisyon yazma yarışmaları sonucunda, eserler jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler ilan edildi.

Buna göre; resim dalında Fatih İlkokulu’ndan Berra Karademir birinci olurken aynı okuldan Rukiye Ebrar Karataş ikinci, Hacı Tekin İlkokulu öğrencisi Elif Ebrar Dönmez üçüncü oldu.

Ortaokullar arası şiir dalında birincilik ve ikincilik İnönü Ortaokulu’na gitti. Hayrunnisa Kirli birinci, Sultan Yaşar ikinci ve Kuzören Şehit Sinan Aktay Ortaokulu’ndan Kardelen Korkmaz üçüncü oldular.

Liseler arası kompozisyon yazma yarışmasında ise Şehit Şevki Akgün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Pınar Akkuyu birinciliği, Cemal Karacan Anadolu Lisesi’nden Hatice Nur Unci ikinciliği ve Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Asuman Şekeroğlu üçüncülüğü elde ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederken, dereceye giren öğrenciler ödüllerini Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinde aldılar.

“Cumhuriyetin Kazanımları” Konulu Konferanslar

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98. Yılı etkinlikleri kapsamında, geçtiğimiz Perşembe günü saat 10:00’da eş zamanlı olarak ilçenin tüm okullarında konferans, söyleşi ve paneller düzenlendi.

İlkokullarda sınıf öğretmenleri, ortaokullarda sosyal bilgiler öğretmenleri ve liselerde tarih öğretmenleri tarafından verilen konferanslara, okullarda görev yapan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehit Şevki Akgün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve Yunak Kaymakamı İbrahim İşleyen ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan’ın da katılım sağladığı etkinlikte, tarih öğretmeni Aziz Ahmet Yılmaz tarafından verilen konferans ilgiyle izlendi.