Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu tarafından saat 09:15’te Atatürk Anıtı’na sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren çelenk sunma törenine; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, bayrak flama grubu ve çeşitli okullardan öğrenci grupları katıldı.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürlüğü’nce hazırlanan resmi kutlama programı ise okul bahçesinde saat 10:00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini beliren konuşmayı, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu yaptı.

İlçe genelindeki ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Şiir Yazma Yarışması’nda birinci olan Adsız Sedat Sezgin Ortaokulu öğrencisi Arife Karaboğa, ikinci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Esila Uza ve üçüncü olan Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu öğrencisi Zeynep Su Şavk ile ilkokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Resim Yapma Yarışması’nda birinci olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Eyşan Yelboğa, ikinci olan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Betül Büyükkaya ve üçüncü olan Yıldırım İlkokulu öğrencisi Ela Madran’a ödülleri; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından; öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin okunan şiirlerle birbirine bağlandığı coşkulu bir program gerçekleştirildi.

Programda; ikinci sınıf öğrencileri tarafından sunulan Potpori Dans, Türkiye, Hayat Bayram Olsa ve Hep Seninleyiz Türkiye gösterileri ile Zumba ve Kaşık Oyunu, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan folklor ekibinin sunduğu Zeybek halk oyunu ve ikinci sınıf folklor ekibinin sunduğu Halay halk oyunu beğeniyle izlendi.

Program boyunca sırasıyla; İkra Emine Doluküp isimli birinci sınıf öğrencisi “Bayrak”, Osman Efe Karayiğen isimli dördüncü sınıf öğrencisi “Bayramımız Var Bizim”, Berrin Başkan isimli dördüncü sınıf öğrencisi “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor”, Elif Yalçın isimli üçüncü sınıf öğrencisi “Vatan Destanı” ve Cemile Rana Erdem isimli üçüncü sınıf öğrencisi de “Dünya Çocuk Bayramı” adlı şiirleri okudular.