Bu yıl yapılacak olan etkinliklerin, pandemi koşullarında ve tedbirler çerçevesinde düzenlenme şekline dair katılımcıların fikir ve görüşlerinin alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; pandemi salgınında durumun iyiye gittiğini ancak konser gibi etkinliklerle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadığını söyledi. Akkaya, 10 Haziran’da Hükümetin kısıtlamalarla ilgili yeni bir açıklama yapmasının beklendiğini hatırlatırken, katılımcılara; özellikle konser ve tiyatro gibi etkinliklerin bu yıl da yapılıp yapılmaması yönünde görüşleri soruldu.

Konser ve tiyatroların tercihen yapılmaması, pandemi tedbirlerine uyularak yapılacak olanların da kısıtlı tutulması şeklinde görüş belirten katılımcılar; Panayırın bu yıl da yapılmaması gerektiğini belirttiler. Geçen yıl yine pandemi koşullarında yapılabilen etkinliklerin bazı ilavelerle artırılarak içeriklerinin genişletilmesi istenirken, ürün azlığından dolayı Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali’nin de yapılmaması yönündeki görüş de ön plana çıktı.

Toplantı sonunda katılımcılara teşekkür eden Salih Akkaya; toplantıda sunulan fikir ve düşüncelerin değerlendirilerek, konser ve tiyatro gibi etkinlikler için kısıtlamalar konusunda yapılacak yeni açıklamaların ardından karar verileceğini belirtti. Akkaya, geçen yıl yapılan etkinlikler ve benzerlerinin bu yıl da yapılacağını kaydetti.

Akşehir Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya; Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özdemir, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.