Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda sunulan Mehteran gösterisi, şiirler, müzik ve tiyatro gösterileri, Kültür Merkezi’ni dolduran Akşehirlilerden bol alkış aldı.

Büyük bir titizlikle hazırlanan programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Şube Müdürü Aydın Aytaç, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, MHP İlçe Başkanı Salih Akça, İŞKUR Müdürü Türkan Pınar Çiğdem, Akşehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İsmail İnce başta olmak üzere okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kurucu temsilcisi Mehmet Ateş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Milli günlerimizin layığı ile anılmasını çok önemsiyorum. Eğer biz tarihimizden ders alırsak, tarihimizde yaşanan o acı olayları bir daha yaşamayız. Çanakkale Savaşı dünyanın tarihi gidişatını değiştiren bir savaştır. Aynı zamanda Osmanlı’nın yetiştirdiği üniversite ve lise öğrencilerinin hayatını kaybettiği ve o yıllarda okulların mezun veremediği bir savaştır. Büyük kayıplar verdiğimiz bu savaşların yeniden yaşanmaması için sanayide, bilimde, teknolojide çok ilerlemeliyiz. Gelişmiş dünya ile aramızdaki mesafeyi kapatmak için her zamankinden daha çok çalışmalıyız” diyerek Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle andı.

Programda öğrencilerin Çanakkale ile ilgili hazırladığı şiirler ve müzik dinletisi sunuldu. Öğrencilerin ve öğretmenlerin hazırladığı Çanakkale tiyatrosu izleyenlerin beğenisini kazanırken, Fen Lisesi Müdürü Fatih Özer ve lise öğrencisi Halil Özbekar’ın birlikte sunduğu şiir dinletisi salondan yoğun alkış aldı.