Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Salih Akkaya; Nasreddin Hoca’nın mizah anlayışını kullanarak salgın tedbirlerine uymanın önemini de gündeme taşıdı. Akkaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünyanın tanıdığı, öğütlerinden feyz aldığı hikmet ve nükte dehası Nasreddin Hocamızı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Adının anılmasıyla birlikte yüzümüzde hafif bir tebessüm meydana getiren Nasreddin Hocamız, gerek fıkralarıyla gerekse kişiliği ile çok derin anlamların gizlendiği sihirli bir hazine gibidir. Nasreddin Hoca’yı hakkıyla bilmek, O’nu doğru anlatabilmek, fıkralarından çıkan anlam zenginliğinin farkına varmakla mümkündür. Nasreddin Hoca’mızı tanıdıkça; kendimizi, milletimizi bütün insanlığın ortak olan dertleriyle, neşesiyle, acısıyla, tatlısıyla kavramış olacağız. O’nun felsefesi ışığında yaşamdan dersler alacak, geleceğe daha umutlu bakabileceğiz. Özellikle de morallerimizin alt üst olduğu bu dönemde onu daha iyi anlıyoruz. Nasreddin Hoca bu gün yaşasaydı; nasıl yaşadığı devirde “Ayağını sıcak tut, başını serin. Sonra düşünme derin derin” dediyse, bugün de “Temiz ol, çok yaklaşma, ağzını burnunu kapat. Atarsın virüse tokat” derdi herhalde.

Bu yıl Akşehir Belediyesi olarak maalesef tüm dünyanın yaşadığı salgın nedeniyle Ulusal Online Fıkra Canlandırma Yarışması’nı organize ettik. İnşallah salgın biter de kaldığımız yerden devam ederiz. Yarışma için sosyal medya üzerinden duyurularımızı yaptık. Birbirinden değerli çocuklarımız fıkraları canlandırdılar, video kayıtlarını bize gönderdiler ve değerli jüri üyelerimiz de ödüle layık gördükleri canlandırmaları seçtiler. Büyük bir özveriyle yarışmaya katılan başta öğrencilerimizi, öğretmenlerini, idarecilerini ve velilerini tebrik ediyorum. Ayrıca Jüri üyelerimize ve yarışmamıza destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum.”

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından jüri üyelerine protokol tarafından plaket takdim edilirken, yarışmada ilk üçe giren performansların videoları ödül törenine katılan protokol ve katılımcılar tarafından izlendi.

Yarışmada derece elde eden ilk 10 performans; Batı Cephesi Özel Ödülü, Emir Yavaşgel Özel Ödülü, Yıldırım Bayezid Özel Ödülü, Dünyanın Ortası Özel Ödülü, Akşehir Belediyesi Özel Ödülü, Tarık Buğra Özel Ödülü, Nimetullah Nahcivani Özel Ödülü, H. İbrahim Sultan Veli Özel Ödülü, S. Mahmud Hayrani Özel Ödülü ve Nasreddin Hoca Özel Ödülü’nü kazanarak tablet almaya hak kazandılar.

Kazananlara ödülleri ve katılım sertifikaları protokol tarafından takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi. Yarışmada dereceye giren ancak pandemi nedeniyle ödül törenine katılım sağlayamayan Akşehir dışındaki performansların sahiplerine ise katılım sertifikaları ve tabletleri kargo ile gönderilecek.

Ödül Törenine; Tuzlukçu Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Abdullah Yüksel, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, bazı kamu kurum müdürleri ile yarışmada kazanan performansların velileri ve öğrenciler katıldı.