Sıra Yarenleri tarafından sahnelenen Vızvız, Kabak, Tavuğu Kim Çaldı, İbibik Gububuk gibi oyunların izleyenleri kahkahaya boğduğu gösterinin sonunda, Temsili Nasreddin Hoca; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya seslenerek, Akşehir Nasreddin Hoca Üniversitesi’nin kurulması için ivedilikle çalışmalara başlanılmasını istedi.

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy; “Kıymetli Hocam, arkamızda geleceğimizin akademisyenleri ve bu neslin çocukları duruyor. Biz mayamızı göreve geldiğimizden beri zaten çalıyoruz. İnşallah sizlerin sayesinde maya tutacaktır. Bizi biz yapan değerlerimizle baş tacı yaptığımız için bu Selçuklu payitahtı her zaman payitaht kalacak ve devam edecektir. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

“Bahar Şenliği’mizde mayamızı çalmış bulunmaktayız. Her yıl göle maya çalma geleneğini, temsili Nasreddin Hoca’mızla ve üst makamların katılımlarıyla, anlamlı mesajlar da katarak sürdürüyoruz. İnşallah 5-10 Temmuz arası düzenlenecek olan 63. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği’mizde, sizleri ve gençlerimizi bekliyor olacağız, bu mayayı beraber çalacağız.

Bu arada mayamızın konusu belli oldu değil mi? Temsili Nasreddin Hoca’mız, Akşehir Nasreddin Hoca Üniversitesi’nin kurulması için bizlere ve Cumhurbaşkanımıza seslendi.  Biz zaten bunun altyapısının oluşturulması için geçtiğimiz yıllarda Nasreddin Hoca Vakfı’nı kurduk. Vakfın en önemli görevlerinden ve hedeflerinden birisi, yeni doğan erkek çocuklarına “Nasreddin” ismini koyan hemşehrilerimizi altınla ödüllendirmek, diğer bir konusu da Akşehir Nasreddin Hoca Üniversitesi kurulması yönündedir. Bu vesileyle mayamızı çaldık. Ben inanıyorum ki mayamız tutacaktır. Bu yıl olur, gelecek yıl olur, bir sonraki yıl olur ama gerçekleşecektir.

Burada, Selçuk Üniversitesi Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Öztaş hocamın koordinatörlüğünde, Akşehir Belediyemizin katkılarıyla bir program icra edildi. Daha kapsamlısını şenliklerde sizlerle buluşturmak isteriz. Buradan hepinizi şenliklere davet ediyorum.”

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Öztaş, Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uğur Arslan, Akşehir Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Soykan Uysal ve Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de katılımcılar arasında yer aldı.

Bilimden sinemaya, müzikten spora 200 etkinliğin gerçekleştirileceği Selçuk Üniversitesi 47’nci yılını kutlama Bahar Şenlikleri, 29 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek.