Akşehir Kevser Köksal Kız Kur’an Kursu konferans salonunda düzenlenen törene; Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, bazı Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler, vaizler, hocalar, veliler ve öğrenciler katıldı.

Fatih Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Muhammed Kaan Altun’un Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Akşehir Müftüsü Ahmet Müjdeci; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz “Camiler” konulu yarışmamızda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederim. Amacımız çocuklarımıza ve öğrencilerimize yönelik olarak cami ile ilgili faaliyetler gerçekleştirerek camilerimizi gündemde tutmaktı. Camilerimiz sadece namaz kılınıp ibadet edilen yerler olmayıp, çocuklarımıza yönelik sosyal etkinliklerin de yapılabileceği yerlerdir” dedi.

Konuşma sonrasında sahneye gelen Kevser Köksal Yatılı Kız Kur’an Kursu Hafize öğrencisi Fatma İrem Özbay, Adın Geçer isimli naat ile izleyenlerin beğenisini kazandı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, törene katılan protokol tarafından verildi.

Akşehir Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Camilerimiz konulu resim, fotoğraf ve slayt yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimiz ve aldıkları ödüller şöyle:

Okul öncesi kategorisinde: Birinci olan Yahya Dinç bisiklet, ikinci olan Ömer Faruk Cura araba parkı, üçüncü olan Ayla Dua Akın oyun çadırı ve dördüncü olan Elif Nur Yaman Lego seti.

İlkokul kategorisinde: Birinci olan Ada Bodur bisiklet, ikinci olan Derya Dural tablet, üçüncü olan Zeynep Aktop akıllı saat, dördüncü olan Burak Sefa Taş sırt çantası.

Ortaokul kategorisinde: Birinci olan Nisa Nur Ercan bisiklet, ikinci olan Ayşe Can tablet, üçüncü olan Ayten Berra Gülsün akıllı saat, dördüncü olan Eylül Yalgıç sırt çantası.

Lise kategorisinde: İkinci olan Sıla Yaldız tablet, mansiyon ödülü alan Yusuf Yalçınöz ve Bayram Yüksel sırt çantası.