Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çeltik’te 4. sınıf öğrencisi Ela Çelik, Yunak’ta da yine 4. sınıf öğrencisi Eylül Karakoç temsili Belediye Başkanı olurken Tuzlukçu’da ise başkanlık makamı, Mimar Sinan İlkokulu’ndan öğrencilere emanet edildi.

Makamlar, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza emanet

Çeltik’de 100. Yıl İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ela Çelik, Belediye Başkanı Ali Meşe’den başkanlık makamını temsili olarak devraldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Okul Müdürü Onur Bekteş ve öğrenciler eşliğinde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ela Çelik, projelerini hızlıca birimlere iletti.

Makamını devretmesinin ardından Ela Çelik’e hediyesini takdim eden Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe; “Makamlar, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza emanet. Geleceğin yöneticileri olacak olan çocuklarımıza; milli değerlerine bağlı, aydınlık, mutlu ve başarılı bir gelecek diliyorum” dedi.

Bu makamlara gelecekte onlar oturacak

Yunak’ta Belediye Başkanı Ali Konak, koltuğunu Merkez Akşemsettin İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Eylül Karakoç’a devretti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube Müdürü Abdullah Tunçez ve okul yöneticileri ile öğrenciler Ramazan Komik ve Halil Yaşar eşliğinde makamı devralan küçük Başkan Eylül Karakoç, geçici olarak da olsa Belediye Başkanı olmanın heyecanını yaşadı.

Öğrencilere çeşitli hediyeler takdim eden Yunak Belediye Başkanı Ali Konak; “Çocuklar geleceğin teminatıdır. Bu makamlara gelecekte oturacak olanlar, çocuklarımızdır. Bizler onlara büyük değer veriyoruz. Dünyada çocuk bayramı kutlayan tek ülkenin Türkiye olması bunun bir göstergesidir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilere çok çalışıp başarılı birer bireyler olmalarını öğütleyen Başkan Konak; bunun için de bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Tuzlukçu çöl olmasın

Tuzlukçu Belediyesi Başkanlık makamı bu yıl Mimar Sinan İlkokulu’ndan öğrencilere emanet edildi. Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa’nın şehir dışında olması sebebiyle Başkan Vekili olarak öğrencileri başkanlık makamında ağırlayan Mevlüt Atar, onların isteklerini de dinledi. Öğrencilerin Tuzlukçu için en çok istediği konulardan biri de yeşil bir Tuzlukçu ve gelecekte Tuzlukçu’nun çöl olmaması dileğiydi. Sporu sevdiklerini belirten öğrenciler, okullarında spor aktiviteleri için daha çok imkan olması temennisinde bulundular.  

Bu yıl sürpriz konuğu ise yine Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerinden Muhammed Taş oldu. Muhammed’in en büyük dileği de Tuzlukçu’nun çöl olmaması için daha fazla ağaç dikimi yapılmasıydı.