Salona rahmetli Kayfeci’nin isminin verilmesi nedeniyle düzenlenen programa; Ali Kayfeci’nin eşi Safiye Kayfeci, çocukları Etka ve Beril, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenleri, Akşehir’de görev yapan Beden Eğitimi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu yaptığı konuşmada; “Eski adı Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi olan Akşehir Lisesi, Ali öğretmenimizin gayretleriyle ödüllere kavuşmuştu. Öğrencilerini çok seven, muhabbetleri çok iyi olan bir öğretmenimizdi. Kendisi vefat etmeden önce, okulun 24 Ağustos Ortaokulu binasına geçeceğini duymuş, öğrencilerin spor salonuna kavuşacak olmalarından dolayı çok sevinmişti. Kendisiyle burada çalışmak nasip olmadı. Biz de milli eğitim ailesi olarak bu spor salonunda ismini yaşatmak istedik. Öğretmenimizin evlatları sadece eşine değil bizlere de emanet. Öğretmenimize Allah rahmet eylesin. Öğrencilerimizden isteğim; düzenlenen yerel ve ulusal yarışmalarda okullarını en iyi şekilde temsil etmeleridir. Ali Hocamız bunu çok isterdi” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasına, “Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı, Allah rahmet eylesin” diyerek başlayan Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Çok kıymetli, çok iyi bir insandı. Görevinde başarılı, gayretli, yapılan tüm müsabakalarda takdir toplayan bir öğretmenimizdi. Konya’mızın Hadim ilçesinin ismini aldığı Hadim Hazretlerinin güzel bir sözü var; “Kamil odur ki koya her yerde bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.” Ali Hocamız da evlatlarına; öğrencileri ve eğitim camiasıyla ilişkileriyle güzellikler bıraktı. Evlatları Etka ve Beril kardeşlerimiz de önce Allah’a sonra ailesine ve sonra da bizlere emanet” dedi.

Müftü Ahmet Müjdeci konuşmasında, okul olarak rahmetli Ali Kayfeci’ye gösterilen vefanın takdirle karşılandığını belirtirken, Okul Müdürü Mehti Aslanboğa ve bir öğrenci de Ali Kayfeci ile olan anılarını paylaştılar. Konuşmaların ardından öğrencilerden Sude Mine Uygun, Safiye Kayfeci’ye çiçek takdim ederken duygulu anlar yaşandı.

“Sadece öğrencilerim bilsin yeterli”

Kendisi de Edebiyat Öğretmeni olan Safiye Kayfeci de programda yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

“Eşim Ali işini her zaman aşkla yaptı. Hiçbir zaman kupa, madalya onun umurunda olmadı. Çalışmalarından bahsederken her zaman “Eğer öğrencilerimin hayatına dokunabiliyorsam benim için en büyük başarı bu” derdi. “İşimde hiçbir zaman hile yapmadım. Başarılı olduğumda çok ta takdir edilmek istemedim aslında. Sadece öğrencilerim bilsin yeterli” derdi.

Öğrencileri onun öz evladından ayrı değildi. Sevdiklerinizin kıymetini yaşarken bilin. Çünkü 5 dakika önce yanınızda olan insanların 5 dakika sonra ölüm haberini alabiliyorsunuz. Hayat gerçekten çok kısa. Bulunduğumuz yerlerin hakkını gerçekten verelim. Öğrenciysek öğrenciliğimizin, öğretmensek öğretmenliğimizin, her ne yapıyorsak hakkını verelim. Bunun boşa gitmediğini Ali’yle birlikte o kadar çok iyi anladım ki. Geride onun bize bıraktığı gurur verici yaşantıdan başka hiçbir şey kalmadı.

Bu fikri ortaya attığı için Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu’na ve fikri uyguladığı için de Okul Müdürü Mehti Aslanboğa’ya teşekkür ederim. Ben bunu ne eşim, ne de kendim için istedim. Sadece çocuklarıma bir teselli olsun diye istedim. Ölüm, sağlıklı da olsa genç te olsa herkes için. Sevdiklerimizin kıymetini bilelim. Bugün gururlandım, mutlu oldum, hüzünlendim. Bana bu duyguları yaşattığınız için çok çok teşekkür ederim.”