Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul ediliyor ve 14 Mart tarihinin içinde bulunduğu hafta, “14 Mart Tıp Haftası” olarak kutlanıyor. İlk Tıp Bayramı’nın; 1. Dünya Savaşı sonunda, işgal altındaki İstanbul’da, tıp öğrencilerinin işgal kuvvetlerine bir tepkisi olarak 14 Mart 1919 tarihinde kutlandığı biliniyor.

Bu yıl “Büyük G(Ö)REV Eylemi” adıyla duyurulan iş bırakma eylemine sahne olacak 14 Mart ve 15 Mart tarihlerine ilişkin olarak Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre; eylem süresince sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak. Acil ve riskli gebelere, diyaliz hastalarına ve kanser hastalarına sağlık hizmeti sunulmaya devam edilirken, yoğun bakım hastalarının tedavilerinde hiçbir aksamaya yol açılmamasına dikkat edilecek ve Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecek.

Son 3 yılda yurt dışına giden doktor sayısının 4 bin civarında olduğu bir ortamda, ekonomik şartlarının ve çalışma koşullarının düzeltilmesi yönündeki beklentilerini “Hiçbir Yere Gitmiyoruz” sloganıyla dile getiren doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son bulması dileğiyle 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, hastalarının sağlığı ve esenliğine her zaman öncelik vermeye yemin etmiş bu kutsal meslek mensuplarına bizler de sağlık ve esenlikler diliyoruz.