Akşehir Şehitliği’ndeki törende; Akşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Akşehir Belediyesi çelenklerinin Atatürk Büstüne sunulmasını, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması takip etti.

Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Çanakkale’nin geçilmeyeceğini, Türk vatanının bölünmeyeceğini ve Türk milletinin asla esir düşmeyeceğini, bütün imkansızlıklara rağmen tüm dünyaya haykıran şehitlerimizin kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümünü kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Kaymakam İsmail Küreci’nin, “Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünü kutlarken, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diyerek Şehitlik Defterini imzalamasının ardından şehitler için dua edildi ve Şehitlikte bulunan kabirler, şehit aileleri ile birlikte ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı.

Kültür Merkezi’ndeki Program

Akşehir Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, Saygı Duruşu ile başladı. Müzik Öğretmeni Ayşegül Gür yönetiminde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Hacı Kamil Tuncez yaptı. Çanakkale Zaferi video gösterimi sonrasında, öğretmenler ve öğrenciler tarafından sunulan oratoryo gösterisi, törene damga vurdu.

Program çerçevesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle:

İlkokul öğrencilerine yönelik Resim Yapma Yarışması:

Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi İzem Gezici birinci, Nasreddin Hoca İlkokulu öğrencisi Nisanur Cihantimur ikinci, Yıldırım İlkokulu öğrencisi Sultan Nur Oğuz üçüncü.

Ortaokul öğrencilerine yönelik Şiir Yazma Yarışması:

Adsız Sedat Sezgin Ortaokulu öğrencisi Gülnaz Yılman birinci, Şehit Zeynep Sağır İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Nihan Sayın ikinci, Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu öğrencisi Zeynep Su Şavk üçüncü.

Lise öğrencilerine yönelik Kompozisyon Yazma Yarışması:

Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Azra Ceren Bozgöz birinci, Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Elif Naz Ada ikinci, Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Zeynep Ceren Eskici üçüncü.

Anma programına; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savcı Serdarhan Koçu, diğer protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin sona ermesinin ardından, Akşehir Belediyesi’nin şehit ailelerine yönelik yemek daveti, Hıdırlık Tesislerinde gerçekleştirildi.