Akşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sağladığı etkinlikte, Akşehir’deki liselerde eğitim öğretim gören toplam 300 öğrenci, 7 Aralık 2021 Salı gününden (dün) başlamak üzere 9-12-13-14 ve 16 Aralık 2021 tarihlerinde, 50 kişilik kafileler halinde törenlere katılacak.

“Genç AKSES Şeb-i Arus Anma Töreni’nde Hz. Mevlana ile Buluşuyor” adıyla düzenlenen etkinliğe katılan kafileler, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı adına Konya’da misafir edilecek. Öğrenciler; Alaaddin Camii ve Sultanlar Türbesi Şehid Sultan Alaaddin Keykubad saygı ziyareti, İplikçi Camii ziyareti, Şems-i Tebrizi Mescid ve Türbe ziyareti, Tarihi Bedesten Çarşısı gezisi, Hz. Mevlana Türbesi ziyareti ve Sema Mukabelesine katılacaklar.

Konuya ilişkin bir açıklama bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Konya’mızın manevi mimarlarından olan Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vefatının 748. yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyor, etkinliğimize katkı sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum” dedi.