Yunak Cemal Karacan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tarih Öğretmeni Ali Esmer tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, milli mücadelede hayatlarını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Bir lise öğrencisinin İstiklal Marşı’nı okuyup canlandırması ile duygulu anların yaşandığı programda,  Mehmet Akif Ersoy’un hayatıyla ilgili belgeselin sunumunu, öğrenciler tarafından şiirler okunması takip etti.

4 yaşındaki anaokulu öğrencisi Zeynep Sare Karayel’in İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuması, salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. İlkokullar, ortaokullar ve liseler arasında yapılan İstiklal Marşı’nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması’nda ilçe birincilerine ödülleri de tören sırasında protokol tarafından verildi. 

Anma programına; Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Yunak Belediyesi’ni temsilen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bekir Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, şube müdürleri, daire ve kurum amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Cihat Şekeroğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.