Bu yılın Temsili Nasreddin Hocası Behzat Uygur ve usta tiyatrocular şenliğe renk katarken, Birdirbir Çocuk Tiyatrosu’nun sahnelediği 5 oyunla 62’inci Nasreddin Hoca Şenliği, Akşehirli çocukların tiyatroya doyduğu bir şenlik oldu.

Nevra Serezli, Nuri Gökaşan, Suna Keskin, Melek Baykal, Nedim Saban, Pelin Öztekin, Kayra Şenocak, Birol Engeler, Özgür Yetkin, Cem Güler, Edibe Aysuda Dalgıç, Murat Bakar, Sibel Tomaç, Elif Çelik, İlker Kalay, Dost Elver, Ferdi Akarnur, Deniz Oral, Tuba Erdem, Hacı Ali Konuk, Faruk Sofuoğlu, Burçak Kabadayı, Burcu Gül Kazbek, Arif M. Güney, Oral Özer, Meltem Özlevent ve Mahir Akgündoğdu, sahnede sergiledikleri performanslarla Akşehirli tiyatroseverler tarafından ayakta alkışlandılar.

Şenlik boyunca şehrin muhtelif alan ve mekanlarında gösterilerini sergileyen Halk Oyunları Ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların ilgi odağıydı. Trap Atışları yarışmaları ve Sanat Atölyesi çalışmalarının yapıldığı, sergilerin açıldığı, açık hava sinemasında film gösteriminin gerçekleştirildiği şenlikte; Action Team tarafından sunulan Rampa ve Akrobatik Smaç şovları ile Doğukan Alsay ve Fantastico Şov da çocuklar ve gençlerin nefesini kesen aksiyonlara sahne oldu. Şenliğin finali, yine Nasreddin Hoca Stadyumu’nda düzenlenen Halk Oyunları gösterileri, Eşek Yarışları ve En Güzel Gözlü Eşek Yarışması ile yapıldı.

Bir yandan duayen ve usta sanatçıların Akşehirlilerle buluştuğu, diğer yandan ise daha etkin katılımla yapılabileceği ve tiyatrolar gibi konserlerin de gerekirse sınırlı sayıda izleyiciyle gerçekleştirilebileceği yönündeki eleştirilerle, Akşehir’de bir Nasreddin Hoca Şenliği daha tamamlandı. “Bir Şenlik Böyle Geçti” videomuzu, Pervasız Gazetesi Youtube kanalından izleyebilirsiniz.