Özel Akşehir Birey Koleji’nin anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf dışındaki tüm sınıflarından 75 öğrenci, 25 öğretmen ve okul yöneticileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Anıtkabir’i ziyaret ettiler. Okul idaresi tarafından organize edilen ziyaret; Genelkurmay Başkanlığı ile Anıtkabir ve Ankara 4. Kolordu Komutanlıklarından alınan özel izinle Resmi Çelenk Sunma Töreni şeklinde düzenlendi.

Grubun Aslanlı Yoldan yürüyerek, Tören Subayı ve Bölüğü eşliğinde Mozoleye çelenk sunmasıyla başlayan özel tören, Saygı Duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’nin imzalanmasıyla sona erdi. Okul Müdürü Deniz Binektar, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı satırlarda şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,

Kurduğunuz Cumhuriyeti emanet ettiğiniz biz Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yüzü gençleri olarak, devrim ve inkılaplarınızı anlamak, Cumhuriyet kuruluş sürecinde halkımızın ve silah arkadaşlarınızın fedakarlık ve sebatlarını hissedebilmek için ebedi istirahatgahınızda huzurunuzdayız.

Akşehir’den yola çıkan bu genç yürekler; ilk günkü Cumhuriyet heyecanını yaşamaktan sonsuz gurur duyarak, bir bayrak yarışı olan Cumhuriyet emanetini en kutsal şekilde taşıyacağımıza ant içeriz.”

“Akşehir eğitim kurumları arasında ilk resmi tören”

Akşehir Birey Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü İsmail Bozkurt, Anıtkabir ziyaretine ilişkin olarak gazetemize yaptığı açıklamada; Birey Eğitim Kurumları olarak öğrencilerini akademik yönden en üst seviyede ve aynı zamanda çağdaş Atatürkçü gençler olarak yetiştirme gayretinde olduklarını vurguladı.

İsmail Bozkurt; “Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerimiz doğrultusunda, önceki gün Anıtkabir’de Ata’mızın huzurundaydık. Bu özel törenle öğrencilerimiz, vatanımızın her bir karış toprağının ne gibi bedeller ödenerek kazanıldığını can-ı gönülden anarak Cumhuriyetimizin ebedi bekçileri olduklarını bir kez daha yinelediler” derken, “Aldığımız özel izinlerle ziyaretimizi resmi bir tören şeklinde yapabilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla Resmi Tören şeklindeki Anıtkabir ziyaretimiz ile Akşehir’de faaliyet gösteren eğitim kurumları arasında bir ilki gerçekleştirmiş olduk” şeklinde konuştu.