Üzerinde İstiklal Marşı’mızın 10 kıtasının da Osmanlıca ve Türkçe olarak yer aldığı tablolar, esnaf ve vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Milli ve manevi değerlerimizi yansıtan eserleriyle dün olduğu gibi bugün de bizleri aydınlatmaya devam eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefat yıldönümünde rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Akşehir Belediyesi olarak Milli Şairimizin vefat yıldönümü ve İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yılı münasebetiyle esnaf ve vatandaşlarımıza beş bin İstiklal Marşı’mızın yer aldığı tabloları armağan ettik. İnşallah Aziz Milletimiz her zaman olduğu gibi istiklaline sahip çıkacak, bir daha İstiklal Marşı yazılmasına fırsat vermeyecektir.

Milletimizin büyük fedakarlıkla ve inançla verdiği bağımsızlık mücadelesindeki duygu ve düşüncelerine eşsiz bir şekilde tercüman olan İstiklal Marşı’mızı kaleme alarak yorumlayan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum.”