Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Şefi Mehmet Korkusuz’un eşlik ettiği ziyaretlerin ilkini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerçekleştiren Başkan Akkaya; İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ve Şube Müdürleri ile bir araya geldi. Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Akkaya; “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar eğitim-öğretime katkı sunmak ve okullarımıza elimizden gelen her türlü desteği yapabilmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz geleceğimizdir. Geleceğimizi aydınlatacak olanlar ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Öğretmenlik, en önemli ve en kutsal görevlerin başında gelmektedir. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, görevleri başındaki tüm öğretmenlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Topaloğlu ve Akkaya; Mardin’in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK tarafından 29 Ekim 1995 tarihinde kaçırılarak şehit edilen Öğretmen Gürkan Arıtürk adına kardeşi Birkan Arıtürk ve 23 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen Van depreminde hayatını kaybeden Şehit Öğretmen Emel Çiler Türkoğlu adına babası Mehmet Çiler’e, Öğretmenler Günü münasebetiyle birer şükran plaketi takdim ettiler.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya daha sonra Akşehir’de eğitim öğretim veren özel eğitim kurumlarını ziyaret ederek, yöneticiler ve öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.