Akşehir’in yemek kültürü ve kendine has lezzetleri, Coğrafi İşaretli Ürünleriyle de tescillenmiş durumda. Yeme içme sektörünün faal olduğu Akşehir’de, kullandığı malzemenin kalitesi ve hemşehrilerinin damak tadına uygun tatlı ve pasta çeşitleriyle yılların markası olmayı başarmış olan Güvendik Pastanesi, yeni tecrübeli ustasıyla sütlü tatlı çeşitlerinde oldukça iddialı bir çeşitlilik yakalıyor.

İzmir ve Alaçatı’nın yanı sıra İstanbul’da da ülkenin çok bilinen markalarından birinde uzunca bir dönem ustalık yapmış olan Gökmen Ersöz, muhallebi çeşitlerinden tekli pastalara kadar geniş bir yelpazede hünerini göstermekten geri durmuyor. Çikolata ve Antep fıstığının yanında meyve çeşitlerinin de tam kıvamında kullanıldığı yeni lezzetleri oldukça iddialı olan Gökmen Usta, üstlendiği sorumluluğu; “İşimiz, daha önce yüz yüze gelmediğimiz ve hiç tanımadığımız insanların damağına hükmetmektir. Başarımız, çok farklı damak lezzetleri arasında genel kabullere uyan ürünler hazırlarken, iyi malzemeyle gerçek lezzetleri sunarak ortak beğenileri etkileyebilmekten geçer. Bunun karşılığı da her eğitim ve gelir seviyesinden müşterinin takdirini kazanmaktır” şeklinde ifade ediyor.
Güvendik Pastanesi, ustası Gökmen Ersöz ile yaz aylarında da sürpriz dondurma çeşitleriyle kendisinden söz ettirmeyi hedefliyor.






