Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklamasında bulunan Veli Özağan; Hüseyin Çığ’ın sosyal medya paylaşımının, Türkiye genelinde görev yapan bütün görme engelli spor kulübü başkanlarına alenen hakaret içerdiğinin değerlendirildiğini ve paylaşımın ardından, Goalball Erkekler Yükselme Grubu müsabakalarının Akşehir’de düzenlenmesi kararından vazgeçildiğinin, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından kamuoyuna duyurulduğunu belirtti.

Kamu yararına çalışan Derneğin, 1948 yılında kurulan ilk engelli derneği olduğunu hatırlatan Özağan; Konya Şubesi olarak konuyu görüşmek üzere 6 Şubat 2021 Cumartesi günü olağanüstü toplandıklarını ve Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleriyle birlikte, Denetleme Kurulu asil ve yedek üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı’nın da katıldığı toplantıda, Akşehir Temsilcisi Hüseyin Çığ’ın, Türk Medeni Kanunu’nun 71. Maddesi ve Dernek Tüzüğünü açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi’nden ihraç edilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasına oy birliğiyle karar verildiğini bildirdi. Basın açıklamasına göre; Konya Şubesi tarafından Dernek Genel Merkezi’ne iletilen “Akşehir Temsilciliğinin değiştirilmesi” yönündeki talep, Yönetim Kurulu’nda görüşülerek karara bağlanacak.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun resmi internet sitesinde paylaşılan 2021 Yurtiçi Faaliyet Programı’nda yer alan ve 29 Temmuz-2 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan Turnuvaya dair daha önce Akşehir olarak belirtilen yer bilgisi de “Muhtelif” ibaresiyle değiştirildi.