Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’nun yanı sıra spor, sanat ve iş dünyasından isimlerin katıldığı gecenin açılış konuşmalarını; Mete Gazoz, Busenaz Sürmeneli, Abdullah Öztürk ve Reyhan Yılmaz yaptı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, açılış konuşmalarının ardından söz alan Bakan Kasapoğlu; Tokyo 2020’de ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden sporcularımızın güçlü bir tarih yazdıklarını söyledi. Olimpiyatlar öncesinde sporcularla bir araya gelerek onların hayallerini dinlediğini hatırlatan Kasapoğlu, o hayallerin gerçeğe dönüştüğünü görmekten duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Gençlik ve Spor Bakanı; “Olimpiyat ruhunun, sporun birleştiriciliğinde ayrı bir yeri vardır. Tüm sporcularımızı birer spor elçisi olarak görüyoruz. Her bir sporcumuz sportif alanda olduğu kadar hayatın diğer alanlarında da centilmenlikleriyle, karakterleriyle ve duruşlarıyla milletimizi en güzel şekilde temsil ediyor. Daha büyük gurur ve başarıları bizlere yaşatacağınızdan şüphemiz yok. Her biriniz yakından tüm gençler tarafından ilgiyle takip edilen arkadaşlarımızsınız. Her birinizle iftihar ediyoruz” şeklinde konuştu.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro da Türkçe yaptığı konuşmasında; “Türkiye takımı Tokyo’da rekor sayıda madalya kazandı. Bu başarıyı içtenlikle kutlarım. Bu başarı benim için de değerliydi” diyerek sporcularımıza Paris’te başarılar diledi.