Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi 8. kez Akşehir ve Bölge Şampiyonu olduktan sonra Akşehir'i temsilen İl Birinciliği için Konya da final müsabakasına çıktı.


15 Ocak Çarşamba günü Konya 100. Yıl Spor Salonunda oynanan  müsabaka da Seydişehir Anadolu Öğretmen Lisesini 55 - 8 gibi farklı bir skorla mağlup eden Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi 8. kez üst üste Konya İl birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.


Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi Kız Basketbol Takımına Kaptan Kübra Yayla-12-Seda Sıvacı-19-Makbule Selen-2-Mukaddes Okumuş-2-Esra Bilgiç-6-Gamze Akyar-6-Hatice Karaman-0-Yasemin Şahbaz-6-Şule Gürkan-0-Beyza Nur Yarar-0-Yasemin Altuner -2-sayı  kazandırdı.


Maçtan sonra öğrencilerini kutlayan,Okul Müdürü Mustafa Aktaş'a mesai arkadaşları ve idarecilere kendilerine yol desteği veren Akşehir Belediye Başkanlığına  teşekkür eden Koordinatör,formatör,uzman Beden Eğitimi Öğretmeni Varol Türkoğlu amaçlarının  gruplarda  iyi bir oyun oynayıp Akşehir'i ve Konya'yı iyi bir şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.Türkoğlu Akşehir Selçuklu Spor ve Selçuklu Anadolu Lisesi olarak yaptıkları birliktelik ile 2014 yılında çıktıkları 2.turnuvadan da şampiyon olarak ayrıldıklarını, sırada genç kızlar ve minikler kulüp şampiyonlukları olduğunu söyledi.