Mehmet Sami Saraç, Moldova Kişinev'de düzenlenen 4. Para Taekwondo Avrupa Şampiyonasında 61 kg K42 kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#333333;mso-fareast-language:
TR">Bugüne kadar 5 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Avrupa Şampiyonluğu ve 2 de Dünya Şampiyonluğu bulunan Akşehirli genç sporcu Mehmet Sami Saraç yine Avrupa  şampiyonu oldu.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#333333;mso-fareast-language:
TR">20 Nisan 2015 tarihinde Moldova Kişinev'de düzenlenen 4. Para Taekwondo Şampiyonasında Akşehir Nasreddin Hoca Taekwondo Spor Kulübü sporcusu Mehmet Sami Saraç, ilk turda Rusyalı rakibini 18-17’lik bir skorla yenerek finale çıktı. Final maçında yine Rusyalı rakibi olan Saraç bu maçını da 11-8  gibi farklı  bir skorla bitirerek adını yine Avrupa şampiyonu olarak yazdırdı.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#333333;mso-fareast-language:
TR">Türkiye’nin gururu olan ve 3 kez Avrupa, 2 kez de Dünya şampiyonu ve bir Avrupa ikinciliği alan Saraç bugüne kadar ülkemize 5 altın madalya ve 1 bronz madalya kazandırdı. Saraç’ın yeni hedefi 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olan olimpiyat şampiyonluğu.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#333333;background:white;
mso-fareast-language:TR">Her elde ettiği başarıda ayrı bir mutluluk yaşadığını anlatan Saraç, tek kolunun olmamasının çalışmalarına hiç engel teşkil etmediğini vurguladı. Milli sporcu Mehmet Sami Saraç, ilgilendiği
"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language:TR">  "Times New Roman";color:black;mso-fareast-language:TR;text-decoration:none;
text-underline:none">spor
mso-fareast-language:TR">  background:white;mso-fareast-language:TR">dalının kendisine, engelli olduğunu unutturduğunu söyledi. Saraç, Olimpiyat şampiyonu olmak istediğini, hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini de söylerine ekledi.