Akşehir Belediyesi’ne ait Aquapark Kapalı Yüzme Havuzu ile Sağlıklı Yaşam Merkezi düzenlenen bir törenle hizmet vermeye başladı.

Açılış nedeniyle düzenlenen törene Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Konya milletvekili adayı Orhan Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, bazı kamu kurum müdürleri, Akşehir Spor Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.



Akşehir Spor Kulüp Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Salih Akkaya; “2008-2009 yıllarında Akşehir’imize kazandırılan bu tesis, işletmecilik sorunları nedeniyle geçtiğimiz aylarda biraz atıl kalmıştı. Bu yatırıma sahip çıkmak amacıyla tadilat yaptık ve işletmesinin zor olduğunu bildiğimiz kapalı havuz, fitness salonu, hamam ve sauna bölümünün Akşehir Belediyesi olarak Şehr-i Beyza Şirketimiz marifetiyle işletilmesi için yola koyulduk. Yan taraftaki Aqua bölümü ve havuz başı düğün salonu bölümü de Akşehirli bir firmamıza ihale edildi. Üçüncü bölüm olan kapalı halı saha ve tenis kortu bölümünü de, Akşehir Spor’umuza bir proje karşılığında verdik. Orası da Akşehir Spor Taraftarlar Derneğimiz tarafından hizmet verecek.” dedi.



Akşehir’de spora büyük bir ilginin olduğunu söyleyen Başkan Akkaya; “Akşehir Spor’umuz 8 kategoride 8 spor dalıyla hizmet veriyor. 375 sporcumuz var. Önümüzdeki günlerde yüzmeyi de bu dallara ekleyeceğiz. Bu tesisi biraz da onun için elden geçirdik. Milli Eğitim ile bir protokol yapılarak, Akşehir’de yüzme bilmeyen gencimiz, öğrencimiz kalmasın kampanyasıyla bu tesis dolu dolu hizmet verecek.’’şeklinde konuştu.



Orhan Erdem de yaptığı konuşmada; “Artık belediyelerimiz günlük işlerinin dışında sosyal hayatı da düşünmeye başladı. Akşehir Spor bünyesi altındaki birçok spor dalının yanı sıra sporcularımız yüzmeyle de buluşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.



Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri fitness salonu, kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna, buhar odası gibi alanlardan oluşan tesisi gezdi. Akşehir Spor Olimpik Okçuluk Takımı da küçük bir gösteri sundu.