Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan maçın orta hakemi Cüneyt Çakır olurken, yardımcılıklarını ise Alpaslan Dedeş ve Tarık Ongun üstlendi. Konyaspor sahaya Sehic, Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim, Guilherme, Hadziahmetovic, Soner, Michalak, Rahmanovic, Bytyqi ve Cikalleshi ilk on biriyle çıktı. Michalak dakika 63’te yerini Ahmed Hassan’a, Rahmanoviz dakika 71’de Çekiçi’ye ve Soner de dakika 81’de Musa’ya bıraktı.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ile Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay arasındaki taktik mücadelesine sahne olan karşılaşmanın ilk yarısı, karşılıklı atakların gol getirmemesi üzerine golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısında; 48, 49 ve 50. dakikalarda üst üste geliştirdiği ataklarda rakip kaleci Ali Şaşal’ı aşamayan ve auta çıkan toplar nedeniyle gole ulaşamayan Konyaspor, 58. dakikada Soner’in ceza sahası dışından yaptığı vuruştan da sonuç alamazken, 66. dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor atağında James’in topu filelerle buluşturmasıyla 1-0 mağlup duruma düştü.

Karşılaşmanın kalan bölümünde; Abdülkerim ve Ahmed Hassan’ın kafa vuruşları da gol getirmedi. Uzatmanın 6. dakikasındada Çekiçi’nin ceza sahası dışından yaptığı sert şutun da kaleci Ali Şaşal’da kalmasıyla maç Sivasspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İki takımın mücadelesinde; Soner, Abdülkerim ve Ahmet Çalık Konyaspor’da, Kerem, Erdoğan ve Uğur de Sivasspor’da sarı kart gören oyuncular oldular.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, maç sonrasında bir değerlendirmede bulundu. Palut, Konyaspor’un sosyal medya hesabından da paylaşılan açıklamasında; mücadele tamamlama ve pozitiflik anlamında iyi günlerinde olmadıklarını, buna rağmen golün geldiği dakikaya kadar oyunun kontrolünü ellerinde tuttuklarını belirtirken, ataklardan sonuç alamayınca mağlubiyete razı olduklarını söyledi ve rakip takımı tebrik etti.