Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle BATE Borisov’un ev sahibi takım olarak sahaya çıktığı ve seyircisiz oynanan ilk karşılaşmada gol yemeden 3 gol atan Konyaspor, ikinci karşılaşmada da yine kalesinde gol görmeden 2 gol bulmayı başardı.

Konyaspor’un etkili ataklarıyla başlayan karşılaşmanın 37. dakikasında, sağ kanattan ceza sahasına giren Muric’in yerden penaltı noktasına doğru gönderdiği topta Rahmanovic sırtı dönük vuruşunu yaptı ve takımının ilk golünü kaydetti. 43. dakikada Hadziahmetovic’in sol kanattan kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Calvo’nun kafa vuruşunda top bir kez daha rakip takım fileleriyle buluştu ve skor 2-0 oldu.

Her iki takımın ataklarına sahne olan ikinci yarıda, sarı kartı bulunan Cikalleshi 73. dakikada Gromyko’ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı kart ve ardından gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Başka gol olmayan karşılaşma, Konyaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini aktaran Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut; “Sahaya yine iyi bir sonuç almak için çıktık. Hem hücumda doğru işler yapmak hem de defansta 1 gol yememe alışkanlığını kazanmak adına sahada yer aldık. Maçın başlangıç düdüğüyle beraber de oyuncularımda bu ciddiyeti gördüm. Gerçekten tempolu başladılar. İstekli başladılar. Çok fazla hücum girişiminde bulunduk. Çok fazla pozisyon bulduk. İlk yarı 2 gol attık. Zaten avantajlı olduğumuz bir durumu iyice pekiştirmiş olduk. İkinci yarıda 10 kişi kaldıktan sonra biraz daha kontrollü oyunla maçı gol yemeden bitirdik. Güzel 2 maç oldu. Taraftarımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Rakibimiz Vaduz oldu. Artık onların analizine başlayacağız. Mental ve fiziksel olarak da bu maçın hazırlıklarına başlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

BATE Borisov Teknik Direktörü Aleksandr Mikhaylov da yaptığı değerlendirmede, Konyaspor karşısında mücadelelerinden dolayı futbolcularına teşekkür etti. Maçın sonunda Konyaspor taraftarının kendilerini alkışlamalarına sevindiklerini söyleyen Mikhaylov; “Böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyorum. Taraftarın bizi, karşı takımı alkışlamasını açıkçası beğendik. Bizim gösterdiğimiz oyuna teşekkür etmelerine sevindik.” dedi.