266 takımın katılımıyla oynanması planlanan BAL Ligi sezonu; Covid-19 riskinin devam ettiği süreçte daha önce açıklanan statü ve tarihlerde başlatılamaması üzerine 158 kulübün bu sezon lige katılamayacaklarını bildirmeleriyle 108 kulüple oynanacak. Katılmayan kulüplerin hakları saklı tutulacak. 

Temsilcimiz Akşehirspor; İzmir, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Eskişehir, Bilecik, Konya, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar illerini temsil eden 27 takımın bulunduğu 8 gruplu 2. Bölgede mücadele edecek. Akşehirspor’un bulunduğu 6. Grupta ekibimizle birlikte; diğer Konya temsilcisi Gölyazıspor ve Isparta temsilcisi Emrespor olmak üzere 3 takım yer alacak.

Lige katılacağını bildiren 108 kulübün oynayacağı 3’er ya da 4’er takımlı 32 grubun kura ve fikstür çekimi yapıldı. 2. Bölge 6. Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Akşehirspor birinci olduğu takdirde 3. Lige yükselebilmek için 5. Grubun lideriyle çeyrek final maçı oynayacak. Galip gelmesi durumunda ise tek maç eleme usulü ile final müsabakası oynayacak.

Sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılacak lig müsabakaları 9 Haziran 2021 Çarşamba günü başlayacak. Grup müsabakalarının tamamlanmasından sonra grup birincisi olan 32 takım tek maç eleme usulü ile çeyrek ve yarı final ile final müsabakalarını oynayacak. 8’er gruplu 4 bölgede öncelikle 1. ve 2., 3. ve 4., 5. ve 6. ile 7. ve 8. grup birincilerinin çeyrek final müsabakalarını oynamalarının ardından; (1-2) galibinin (3-4) galibi ile, (5-6) galibinin, (7-8) galibi ile yarı final müsabakaları oynanacak. Yarı final müsabakalarının galipleri ise tek maç eleme usulü final maçlarına çıkacak. 4 Bölgenin birincisi olan 4 takım TFF 3. Lige yükselme hakkı kazanacak.