Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine gönderilen yazıya göre, halı saha spor tesisleri; Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen branşa özgü kurallar çerçevesinde, tesislerce de gerekli tedbirler alınarak bugün itibariyle hizmet vermeye başlayacaklar. Tesislerdeki ihlalleri ise Hıfzıssıhha Kurulları denetleyecek.

Halı saha tesisleri hangi kurallara dikkat edecek?

*Tesislerde her akşam düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon yapılacak.

*Tesisler ve soyunma odaları, kişi başına 6 metre kare alan düşecek şekilde planlanacak.

*Tesislere giriş bölümünde elektronik ateş ölçme cihazları bulunacak.

*Ekipmanların kişiye özel olmasına özen gösterilecek, ortak kullanımı zorunlu ise kullanılan malzemelerin her kullanımdan sonra dezenfekte edilmesi sağlanacak.

*Tesislerin giriş ve çıkış yönleri birbiriyle çakışmayacak şekilde farklı yönlerde düzenlenecek.

*Tesislerde birden fazla yerde el yıkama yeri, alkol bazlı el jeli ve kolonya bulunacak.

*Antrenör, sporcu ve tesis çalışanları arasında en az 2 metre olacak şekilde fiziksel mesafenin korunacak. Antrenörler ve tesis çalışanlarının yanı sıra  sporcular da antrenman anı hariç maske takacak.

*Su şişeleri ve bardaklar tek kullanımlık olacak. Kağıt mendil, havlu, vb. tüm tek kullanımlık veya tekrar kullanılabilir hijyen malzemeleri, güvenli kaplarda korunarak kullanılacak.

*Tesislerde klima ve havalandırma sistemleri yüzde yüz temiz hava sağlanıyorsa kullanılacak, antreman öncesi ve sonrası kapı ve pencerelerden faydalanılarak doğal havalandırma yapılacak.

*Tesislerde bulunan tüm alanlardaki kapı kolları, banyo muslukları, klozet kapakları kapatılarak tuvaletler günde birkaç kez dezenfekte edilecek.

*Soyunma odaları ve duşlar mümkün olduğunca, buhar odaları ve saunalar kesinlikle kullanılmayacak. İmkanlar dahilinde soyunma dolaplarının günde en fazla bir kişi tarafından kullandırılması sağlanacak. Soyunma odalarında temizlik mendilleri, maske ve eldivenlerin atılacağı özel kapaklı çöp kutuları bulundurulacak.

*Tesislere ulaşımda mümkün olduğunca toplu taşıma araçları yerine, bisiklet veya özel araçların kullanılmasına özen gösterilecek.

*Tesislerde antreman alanları ve soyunma odaları vb. yerlerle hijyen hizmeti için işaret ve yönlendirme tabelaları asılacak.

*Sporcuları, teknik adamları (antrenör, teknik direktör, masör v.b ), tesis personelini Covid-19 virüsünü başkalarına bulaştırmalarını önleme yolları hakkında bilgilendirme amaçlı uyarıcı işaret ve levhalar asılacak.

*Semptomları gösteren herhangi bir kişinin, hastaneye taşınmadan önce bekletileceği bir izolasyon odası alanı belirlenecek.

*Tesislerde asansörler mümkün olduğunca kullanılmayacak, zorunlu hallerde kullananlar sosyal mesafe kuralına uygun kişi sayısı ile sınırlandırılacak ve temas edilen yüzeyler sıklıkla dezenfekte edilecek.

*Tesislerde bulunan su sebili ve buna benzer otomatlar kullanılmayacak.

*Sporcu ve üyelerin salon içine girişleri temassız bir şekilde sağlanacak. El izi, parmak izi veya şifre gibi uygulamalar varsa kullanılmayacak.

*Maske kullanımı ve pandemi konusunda tesis personeline eğitim verilecek.